First published on BoardgameNews.com – 1655–Habemus Papam

1655–Habemus Papam este un joc realizat de designerul Christoph Bauer si este pentru 3-4 jucatori. Jocul de societate se va lansa in octombrie 2010 si va fi disponibil in Engleza si Germana.

Intrerupand traditia, editorul german DDD Verlag nu va publica un joc nou facut de echipa Hanno si Wilfried Kuhn la Essen 2010. In schimb, editura va prezenta debutul lui Christoph Bauer, 1655 – Habemus Papam, un joc de societate despre care editura spune ca dupa mai mult de 100 de jocuri jucate pentru testare inca este interesant.

Asa cum va puteti da seama din titlu, jucatorii sunt implicati in alegerea unui nou Papa in 1655 dupa moartea Papei Inocentiu al X-lea. Mai exact, fiecare jucator isi doreste sa fie urmatorul Papa, asa ca ei trebuie sa isi dea seama cum fac rost de voturi.

Mai jos aveti descrierea jocului de societate 1655 – Habemus Papam facuta de catre editura DDD Verlag:

” Roma, anul 1655. Un anunt socheaza intreaga crestinatate – Papa Inocentiu al X-lea a murit. Cu viteza fulgerului cardinalii calatoresc inspre Roma, centrul religios al intrigilor si puterii.

Suspansul se simte atunci cand jucatorul in rolul de Preferiti (favoriti, preferati) – candidatii pentru Sfantul Scaun – incearca sa castige cat mai multe voturi posibile, folosind mita si calcule tactice. La sfarsit, doar cardinalul cu cele mai multe voturi cumparate si dovada maiestriei politice va fi ales Papa. Un lucru este sigur – atunci cand apare fumul alb, el va fi declarat “Habemus Papam!” “