Stiu, Valentine’s Day (tradus in limba romana Ziua Sfantului Valentin) este o sarbatoare importata ce se sarbatoreste in toata lumea pe data de 14 februarie in fiecare an. Desi avem si noi romanii o sarbatoare asemanatoare pe 24 februarie, Dragobetele, am tot cautat jocuri de societate cu aceasta tematica si nu prea am gasit (adica spre deloc…).

Asa ca, o sa va recomand 5 titluri de board games cu tematica Valentine’s Day ce pot fi facute cadou celor dragi. Unele dintre ele se gasesc de cumparat pe site-urile din afara (de ex. amazon), altele nu se mai publica de ceva vreme, poate le gasiti pe la vreun anticariat din afara.

Recomandarile vor fi facute dintre jocurile cu tema romantica, cele cu tema XXX nu fac subiectul acestei discutii. 🙂

Sa incepem zic, nu-ti dai seama cand acum se face 14 februarie si nu ai ales jocul potrivit! 😀

 

Scrabble Valentine’s Day

 

Lansat de editurile Hasbro si Parker Brothers in anul 2009, Scrabble Valentine’s Day se poate juca in 2 jucatori si este o varianta a jocului arhicunoscut Scrabble.

Editia Scrabble Valentine’s Day vine intr-o cutie sub forma de inima (ca cele pentru bomboane) si contine o tabla de joc sub forma de inima si 100 de jetoane cu litere. Se joaca dupa aceleasi reguli ca jocul de Scrabble, la care se adauga o lista de 12 cuvinte cu tema romantica. Aceste cuvinte, daca sunt formate de jucatori, primesc un bonus de 4 puncte la punctajul normal de joc.

Scrabble Valentine’s Day vine cu puncte(benzi) adezive si o felicitare de Valentine’s Day, putand astfel sa fie folosite literele din joc pentru a forma un mesaj pe felicitare.

Mai multe poze cu jocul Scrabble Valentine’s Day gasiti aici.

 

Relationality

Publicat de editura Talicor, Relationality este un joc de societate pentru 2-6 persoane. Acest board game ofera o abordare inovativa pentru a invata lucruri despre voi necesare intr-o relatie. Jocul foloseste roluri si scenarii realistice ce ii ajuta pe jucatori sa experimenteze dinamica alegerilor in viata reala.

Prin aruncarea unor zaruri, jucatorii muta pe harta pionii lor (asemanator cu jocul Monopoly) si se confrunta cu decizii despre bani, educatie, munca, activitati romantice sau sexuale, stiluri de viata. La fel ca in viata reala, fiecare decizie luata la un moment data va avea consecinte in viitor, afectand bunastarea emotionala si financiara.

Castigatorul este ales dupa cat de multe decizii bune au fost luate in relatia fictiva din joc, nu dupa noroc sau bani.

 

Speak Love Make Love

Realizat de designerul Robert S. Reinish si lansat in anul 1998, Speak Love Make Love este un joc de dexteritate ce poate fi jucat de 2 persoane. Jocul vine cu o tabla dubla (fata verso) care atunci cand este intinsa complet se joaca partea de Speak Love, urmand ca atunci cand se pliaza jumatatea de sus, se va juca partea de Make Love. De cele mai multe ori, atunci cand iti vine randul, ti se va cere sa faci ceva, avand nevoie si de ajutorul partenereului.

Cu cat esti mai cooperativ, cu atat jocul este mai nostim. Mai multe poze gasiti aici.

 

UNO: A Charlie Brown Valentine

Lansat in anul 2006 de editura Mattel, UNO: A Charlie Brown Valentine este o varianta a jocului de carti Uno si se poate juca de catre 2-10 persoane.

Desi regulile de joc sunt la fel, UNO: A Charlie Brown Valentine vine cu o carte speciala, “Secret Valentine”, ce iti dreptul sa te uiti in inima unui adversar (mai exact in cartile sale), avand astfel un avantaj in planificarea mutarilor ulterioare.

 

Be My Valentine JINGO

Un joc asemanator jocului de Bingo, Be My Valentine JINGO este jucat la fel ca acesta, cu deosebirea ca jucatorii acopera pozele de pe cartonase pe masura ce raspund la diferite intrebari. Jocul vine cu 30 carti de joc, carti de indiciu, regulament de joc, idei si extensii.