Varsovia, Polonia si Pitesti, Romania, 12.05.2011LocWorks si Ideal Board Games au inceput colaborarea privind publicarea jocului de societate “Alien Frontiers” in limba romana.

Data estimativa a lansarii – spre sfarsitul anului 2011.

Prima editie in limba engleza a jocului Alien Frontiers a fost publicata de Clever Mojo Games pe 11 octombrie 2010, toate cele 1100 de jocuri produse fiind vandute in 24 de ore de la lansare. A doua editie de 3200 de jocuri a fost epuizata in 3 zile de la lansarea sa din luna aprilie 2011. Ystari Games va produce editiile europene in limbile franceza, germana, spaniola si italiana  in cursul anului curent.

Clever Mojo Games a fost fondata in 2009, iar Alien Frontiers, joc realizat de Tory Niemann, este primul sau joc de societate publicat.

LocWorks a fost fondata in anul 2006 in Varsovia, Polonia, ca o companie de licentiere in limba poloneza a mai multor jocuri video produse de marile companii de gen cat si de producatori independenti. In 2009 a publicat primul sau joc de societate, versiunea poloneza a jocului “Chez Geek”. In 2010 LocWorks a devenit distribuitor autorizat al Mayday Games, companie producatoare de accesorii pentru jocuri si carti de joc.

Ideal Board Games, companie localizata in Pitesti, a fost infiintata in 2005 in Bucuresti, Romania, cu scopul publicarii jocurilor moderne de societate. In 2006 a inceput publicarea versiunii in limba romana a multi-premiatei serii de jocuri Colonistii din Catan, urmata de Reteaua Energetica, unul din cele mai apreciate jocuri de societate pe plan mondial. Ideal Board Games are ca obiectiv principal publicarea si promovarea in Romania a celor mai populare jocuri moderne de societate precum si a celor mai apreciate noi aparitii, fiind intr-o stransa colaborare cu publicisti de renume mondial printre care si Kosmos Verlags.

Legaturi:

Clever Mojo Games:
http://www.clevermojogames.com/alienfrontiers/

Ideal Board Games:
http://www.idealboardgames.ro/

LocWorks:
http://www.locworks.pl/

Alien Frontiers – European site:
http://www.alienfrontiers.eu

Alien Frontiers pe BoardGameGeek:
http://boardgamegeek.com/boardgame/48726/alien-frontiers