Primul joc de Battle Line nu puteam sa il joc decat impreuna cu Carmen, ea fiind responsabila de regulamentul tradus in limba romana, traducere ce a fost facuta din proprie initiativa.

Citisem regulamentul cu 2 zile inainte, aveam o idee despre cum se va desfasura jocul, dificultati mai aveam la formatiile ce se puteau forma si importanta acestora. Scopul jocului este unul destul de simplu: primul care cucereste 3 Steaguri adiacente, sau 5 Steaguri in total.

Am facut setup-ul asa cum se poate vedea in poza de mai jos si am pornit jocul, amandoi avand regulamentul aproape 🙂 .


Jocul este destul de liniar, fara prea multe curbe de adrenalina. Se aseamana foarte mult cu un joc de carti, formatiile ce se pot realiza sunt foarte “poker style” (“style”, nu “face” 🙂  ). Tot ce trebuie sa faci pentru a castiga jocul este sa uiti atent la ce carti au iesit deja, ce carti ai in mana, ceva calcule simple de probabilitati (desi nu e chiar necesar) si cel mai important, un pic de noroc. Degeaba calculezi, faci scheme, te dai pe spate, daca nu iti vin si cartile necesare, nu ai cum schimba jocul si sa-l castigi.

Cum se joaca?

Dupa ce s-au asezat cele 9 steaguri in sir pe masa, se impart cate 7 carti la fiecare jucator. De o parte si de alta, in capetele sirului de Steaguri, se plaseaza cele 2 teancuri de carti ramase: Cartile de Tactica si Cartile de Trupe. Alegerea jucatorului ce va incepe jocul se face in prealabil prin taierea succesiva din pachetului de Carti de Trupe, exact ca taierea din jocul de Septica. Cel care taie cartea cu valoare mai mare este primul jucator.

Primul jucator pune o carte din mana sa, pe partea lui de joc, langa unul din cele 9 Steaguri. Dupa aceasta isi completeaza mana de joc, tragand o carte din ce pachet doreste. Cam asta este in mare cam ce trebuie sa faci. Astfel, se vor forma de-o parte si de alta, formatii de maxim 3 carti (se poate ajunge si la 4 carti prin folosirea unei Carti de Tactica). Mai multe detalii despre ce formatii se pot realiza si valoarea acestora se pot afla consultand regulamentul tradus .  

Cine a castigat primul joc?

Desi am incercat sa ma concentrez cat de cat, mi-a fost peste puteri sa inving pe acest mic geniu al jocurilor logice. Carmen a.k.a Oaia Neagra a lovit iarasi: m-a batut relativ usor (asta ca sa fiu rau, acum nu stiu exact cu cine sunt rau, cu ea sau cu mine? ). Jocul a durat maxim 30 de minute si nu pot spune ca te lasa cu dureri de cap de la atatea calcule.

Dupa primul joc pot spune cu siguranta ca o sa mai urmeze batalii, chiar daca nu neaparat cu Carmen, sigur cu muck sau ce victime mai prind pe langa mine si accepta un joc de Battle Line. Problema jocului e faptul ca e doar pentru 2 jucatori.  Mai jos aveti o Galerie foto cu poze din timpul jocului: