BattleShip_Cover

 

Ma aflam in weekend la cumparaturi si am intrat in magazinul Noriel din Auchan Titan. Printre alte jocuri, am vazut si acest joc din seria “Games to go” de la MB Games:  BattleShip .

Mi-am dat seama imediat care este mecanica acestui joc: Avioanele!!!! Un joc pe care il jucam cand eram la scoala, pe foaie de matematica. Un patrat mare cu latura de 10 patratele unde se desenau 3-5 avioane.

Dar se pare ca lumea evolueaza. Nu mai este de ajuns o foaie de matematica si 2 pixuri. Acum avem componente de plastic, table individuale de joc si se folosesc nave maritime.

Asa cum se poate citi in regulament, avem 2 console de joc, 2 flote a cate 5 nave, betisoare albe si rosii pentru a marca loviturile. O latura este numerotata cu cifre (de la 1 la 10), iar una cu litere (de la A la J). Fiecare jucator spune coordonatele atacului (de ex. B5). Celalalt jucator marcheaza pe consola sa atacul si daca este tinta atinsa, se marcheaza cu un betisor de culoare rosie.

Jocul se termina atunci cand toate navele sunt lovite si scufundate.

Jocul nu dureaza mult, aproximativ 20 -30 minute si se poate juca in 2 jucatori.

In sectiunea de Regulamente am pus regulamentul scanat in limba romana. Mai jos aveti si cateva poze de prezentare a componentelor de joc si a cutiei.