"To BEAN or not to BEAN!"

Asa cum poate multi dintre voi au mai citit pe BoardGames BLOG, Bohnanza este primul card game achizitionat in urma cu un an si jumatate.

Poate destul de simplu de inteles pentru unii, destul de greu inteles pentru noi. Cand am studiat un pic internetul pentru a vedea cu ce se mananca acest card game, am aflat ca nu are o complexitate foarte mare si ca este foarte haios de jucat in mai multi jucatori. In urma cu ceva timp, dupa ce am reusit sa si inteleg cum se aplica regulamentul asupra jocului propriu-zis, mi-am dat seama ca este un joc destul de complex pentru a putea iesi invingator, dar “caterinca jocului” de care vorbeau alti jucatori nu am reusit sub nici o forma sa o gasesc.

Componente:

– 154 carti de joc cu seminte/boabe: Coffee Bean, Red Bean, Soy Bean, Blackeyed Bean, Green Bean, Chili Bean, Blue Bean
– 7 carti de joc cu al treilea camp
– 1 pliant cu regulile in limba engleza

Despre joc:

Autor: Uwe Rosenberg
Jucatori: 2 – 7
Varsta: 12 +
Durata: 45 minute
Producator: Rio Grande Games

In mare parte, Bohnanza este un card game cu multe soiuri de boabe. Posibilitatile fiecarui jucator sunt de a planta, cultiva si dona boabe de fasole pe care le poti valorifica in bani. E de inteles ca la final de joc, castigatorul este cel ce a acumulat cel mai mare numar de bani.

In legatura cu distractia pe care o creeaza jocul, cum am spus si mai sus, eu unul nu am reusit sa o descopar, fiecare dintre cei cu care am jucat avand pe intreaga durata a jocului, o fata cat se poate de lipsita de gesturi.

Per ansamblu, Bohnanza face parte din categoria card game-urilor care merita atentie. Complexitatea jocului nu este una mare, dar daca vrei sa fi castigator cu adevarat trebuie sa fi destul de atent atat la joc cat si la fiecare jucator in parte.

Sper ca imaginile de mai jos sa va faca sa va simtiti cu adevarat agricultori 🙂