Multe jocuri de societate, multe regulamente… unele foarte simple, altele cu zeci de pagini… Insa toate trebuie sa inceapa cu un jucator.

Care este acesta? Depinde de joc: la unele se da cu zarul, la altele se trag carti, la altele ramane pur si simplu la alegerea participantilor metoda prin care acesta este ales, regulamentul nespecificand nimic in acest sens.

Desi putine la numar, am gasit cateva jocuri pentru care regulamentele specifica foarte clar cine incepe jocul si acesta este un “cel mai…”

Mi-am permis sa fac o incercare de clasament (ordinea este inversa) pentru cele mai interesante reguli intalnite pana acum:

6. Cel mai tanar jucator – Lord of the Rings, Samurai

5. Cel care a fost cel mai recent intr-o vacantaEuphrat & Tigris

4. Cel care a vizitat cele mai multe capitale europeneTicket to Ride: Europe

3. Cel care a fost racit cel mai recentPandemic

2. Cel care are cele mai ascutite urechiSmall World

1. Cel care rage cel mai tareBlack Sheep

Subiectivismul este insa la el acasa, asa ca nu tin sa fiti de acord cu mine si cu clasarea pe primul loc a tizei mele (Black Sheep) … 😀

Dar trebuie sa recunoasteti ca e foarte tare regula… Si pentru ca am reusit sa finalizez si regulamentul in limba romana pentru acest joc (va fi postat cat de curand)… abia astept sa ne vedem la un joc de Black Sheep in Ceainaria Tabiet si sa decidem cine incepe jocul… 😀 😛 . Mihnea, tine-te bine!

Sunt convinsa ca lista poate fi continuata… Prin urmare, cale libera la comentarii… 🙂