Cand v-am povestit despre jocul Carcassonne, editia in limba romana, am ramas dator cu un review al extensiei excusive Cercuri in Lan, extensie ce vine doar impreuna cu aceasta versiune.

In primul rand, haideti sa vedem ce aduce nou. Sunt 6 cartonase de teren noi si fiecare are un simbol special, avand o anumita semnificatie. In total sunt 3 simboluri si cate 2 cartonase pentru fiecare dintre ele.

Atunci cand este tras si plasat un astfel de cartonas, jucatorul care a tras cartonasul respectiv va decide ce actiune vor face toti jucatorii participanti:

1. Fiecare jucator va adauga un Adept (Meeple) din rezerva proprie langa un alt adept de-al sau ce a fost plasat in prealabil pe un cartonas de joc

SAU

2. Fiecare jucator va retrage un supus de pe un cartonas de teren.

Simbolul prezent pe cartonasul tras va indica ce categorie de supusi este afectata:

Simbolul “Furca”

    

Afecteaza taranii (de pe un camp).

 

Simbolul “Maciuca”

 

Afecteaza talharii (de pe un drum).

 

Simbolul “Scut”

 

Afecteaza cavalerii(dintr-un oras).

Mai jos aveti o poza cu aceste cartonase noi in actiune pe masa de joc, alipite la celelalte din pachet.

La prima vedere, nu s-ar zice ca au o influenta foarte mare in timpul jocului. Ei bine, Carmen stie cel mai bine cum este sa incepi sa construiesti un oras si sa fi nevoit sa iti iei cavalerul de pe el, ramanand la discretia celorlalti jucatori 🙂 .

La fel s-a intamplat si cu “Talharii” aflati pe drum sau cu “Taranii”. Toti cei care au tras cartonasele speciale “Cercuri in Lan” au decis ca toata lumea sa ridice cate un supus. Oare de ce nu ma mira?

Extensia Cercuri in Lan este disponibila doar impreuna cu jocul de societate Carcassonne, editia in limba romana, distribuit de www.cutia.ro .