Cutia.ro pluseaza cu inca un joc localizat in limba romana: Citadele. Lansat in anul 2000 de catre Bruno Faidutti sub numele de Citadels, Citadele este un joc de carti si cacealma la care pot participa de la 2 la 7 jucatori.

In Citadele, jucatorii se transforma in domnitori medievali si incearca sa definitiveze constructia orasului lor inaintea adversarilor. Extinderea orasului este binevenita, dar jucatorii trebuie sa fie atenti, sa nu se grabeasca, unele districte fiind mai valoroase decat altele, dar si constructia lor fiind mai costisitoare.

Pentru a fi domnitorul unui oras este insa nevoie de mult mai mult decat aur si bogatie. Lorzii, damele de onoare si alti membri ai nobilimii au fiecare un cuvant de spus. Jocul devine din ce in ce mai palpitant cu fiecare tura, deoarece jucatorii vor avea un rol secret: cel de asasin, hot, magician, rege, episcop, negustor, arhitect sau razboinic, impreuna cu abilitatile aferente.

Citadele include si extensia Orasul Intunecat (The Dark City Expansion), care introduce noi caractere si districte.

Cei care stiu cutia originala a jocului Citadels lansat in 2000 vor fi putin surprinsi, noua cutie fiind mai mare decat aceasta:


Citadele – Coperta cutie fata


Citadele – Coperta cutie spate


Ridicand capacul vom descoperi regulamentul in limba romana:


Citadele – Regulament in limba romana


Cutia jocului are un insert de carton ce va proteja componentele la transport:


Citadele – Insert cutie


In Citadele exista 2 tipuri de carti de joc – District si Personaj.

Cartile District din jocul de baza sunt in numar de 66, la acestea adaugandu-se si cele 14 din extensia Orasul Intunecat(marcate cu o stea alba):


Citadele – Carti District din jocul de baza


Citadele – Carti District din extensia Orasul Intunecat


Cartile Personaj reprezinta personajele pe care jucatorii vor incerca sa le influenteze in fiecare tura de joc. In Citadele sunt 8 personaje de baza, insa in aceasta editie a jocului veti gasi in plus 10 carti bonus cu personaje, marcate cu o stea alba. Aceste personaje aditionale se folosesc in jocurile ulterioare, pentru un plus de varietate.


Citadele – Carti Personaj din jocul de baza


Citadele – Carti Personaj din extensia Orasul Intunecat


8 Carti Referinta ii vor ajuta pe jucatori sa-si aminteasca regulile jocului, acestea fiind foarte utile in primele runde:


Citadele – Carti Referinta


Pentru constructia cladirilor jucatorii vor avea nevoie de bani. In joc acestia poarta numele de Galbeni si sunt reprezentati de fise aurii realizate din plastic marmorat, avand un aspect de bomboane delicioase 🙂 :


Citadele – Galbenii


Jucatorul care va avea in posesia sa figurina din lemn Coroana va putea alege primul o carte de personaj in tura urmatoare:


Citadele – Figurina Coroana


Jocul Citadele se poate comanda direct de pe site-ul Cutia.ro.