In acest an Fantasy Flight Games va lansa un joc de societate Civilization: The Board Game, joc ce are ca sursa de inspiratie celebrul joc pentru PC, Civilization: Revolutions, din seria jocurilor PC Civilization ale lui Sid Meier.

Jocul este pentru 2-4 jucatori ce lupta intre ei pentru a ajunge cea mai de succes civilizatie a tuturor timpurilor. Jucatorii preiau controlul puternicilor conducatori de-a lungul timpului si conduc mari campanii militare, devin centrul cultural al lumii sau isi dezvolta impresionant tehnologia.

In Civilization: The Board Game jucatorii pot castiga in multe feluri, folosind diferite strategii. Poate ca vei dori sa iti concentrezi dezvoltarea pe partea de cultura, binecuvantand lumea cu minunate opere de arta, teatre extravagante, sau capodopere muzicale. Poate ai armate puternice sub comanda ta, avand avantaje pe campul de lupta, strategia ta fiind de a subjuga oponentii. O alta modalitate de a castiga este de deveni cel mai bogat imperiu, strangand cel mai mult aur pe parcursul jocului. In final, jucatorul care are cea mai multa tehnologie si va avea prima civilizatie ce iese in spatiu va obtine o victorie tehnologica.

Cutia:

Ce contine Civilization: The Board Game:

– 1 Regulament;
– 1 Tabla de piata;
– 4 File de referinte reguli;
– 6 File de civilizatie;
– 20 Table de harta;
– 33 figurine de plastic;
– Aproximativ 300 de carti;
– 55 Carti de lupta;
– Sute de Markeri si Token-uri;
– 6 Cadrane de comert;
– 6 Cadrane de economie.

Cel mai ademenitor element ale jocului video Civilization este acela de a putea controla un imperiu de la inceputurile civilizatiei sale pana in timpurile moderne, crescandu-ti treptat natiunea. Acest element este pastrat si in Civilization: The Board Game. Fiecare jucator incepe cu un singur oras, o singura armata si un singur cercetas. Trebuie sa iti construiesti intreaga civilizatie de jos, strangand resurse, cucerind sate, crescand armata si sa iti cosntruiesti cladiri ce te vor ajuta sa avansezi de-a lungul veacurilor.

Jucatorii vor recunoaste cu siguranta cateva fete familiare atunci cand isi vor alege civilizatia. Civilization: The Board Game contine 6 civilizatii diferite, fiecare avand conducatorul ei si abilitatile speciale. Poti juca drept Cleopatra si sa beneficiezi de abilitatea egiptenilor de a construi repede, poti juca drept Abraham Lincoln si sa-i conduci pe americani spre victorie folosindu-te de abilitatile lor de productie mare. Sunt multe strategii in fiecare civilizatie, iar cu diferitele modalitati de a castiga jocul, vei dori sa joci iarasi si iarasi pentru a incerca tactici noi cu civilizatii noi.

Surse poze: Fantasy Flight Games