Cei de la Clever Mojo Games au anuntat lansarea extensiei Alien Frontiers: Factions pentru jocul de baza Alien Frontiers realizat de designerul Tory Niemann, joc ce va avea pana la sfarsitul anului 2011 si o versiune in limba romana.

Dar haideti sa vedem mai multe detalii despre extensia Alien Frontiers: Factions si ce aduce noua aceasta in universul acestui boardgame:

nave si colonii pentru al 5-lea jucator;

– o facilitate orbitala disponibila tuturor jucatorilor;

Factiuni (de aici si numele extensiei); fiecare factiune aduce proprietarului o abilitate speciala si noi locatii sub controlul sau. De exemplu, o factiune este Gaia Reborn ce da dreptul jucatorului care o detine sa plaseze la Terraforming Station un zar de 5 sau de 6 (in jocul de baza aveai voie doar cu un zar de 6). Aceasta ofera si un spatiu de andocare ce poate fi folosit de catre oricine pentru a indeparta o nava deja plasata la Terraforming Station; un jucator va andoca o nava de orice valoare si plateste o unitate de energie detinatorului factiunii respective pentru acest privilegiu de a folosi facilitatea sa;

Agende de lucru ce sunt obiective ascunse ce pot aduce puncte bonus jucatorului la sfarsitul jocului daca acestea sunt indeplinite;

Carti noi Alien Tech, cum ar fi Lunar Tunneler ce ii da dreptul detinatorului sa plateasca o unitate de energie pentru a primi un minereu in plus atunci cand foloseste Lunar Mine. Daca este decartata, toate navele andocate la Lunar Mine se vor muta la Maintenance Bay, lucru foarte util atunci cand Mina este plina de nave cu valori mari.

O scurta prezentare video a extensiei gasiti pe pagina de promovare a proiectul inceput pe KickStarter.

Regulile si prezentarea Factiunilor din joc se pot consulta aici, sunt intr-o forma bruta, inca se lucreaza la ele.

Extensia Alien Frontiers: Factions se va lansa in anul 2012.