“Pamant la orizont!” croncane papagalul Coco, zburand in cerc deasupra flotei si avand rolul de observator. Lumea Catan, formata din insule, se asterne in fata voastra: mai multe insule mici cu paduri, pasuni, campii cu trestie de zahar numai buna pentru facut rom si dealuri cu pesteri misterioase pline cu comori – un taram ideal pentru aventurieri! Imediat va veti infiinta prima ascunzatoare iar apoi insulele va vor aproviziona cu bunuri si comori care va vor da posibilitatea sa construiti noi corabii si sa infiintati noi ascunzatori.

Pe masura ce sunt explorate noile insule, veti descoperi pe una din ele un rau aurifer. In timp ce fiecare este ocupat sa isi infiinteze primul o ascunzatoare pe aceasta insula, papagalul Coco se intoarce dintr-un zbor de recunoastere pe deasupra insulelor si tipa speriat: “Capitanul Fantomas!” – “Capitanul Fantomas!”

Ceea ce l-a speriat asa de tare pe Coco este fortareata cea intunecata a teribilului Capitan Fantomas, aflata pe o stanca izolata din mijlocul marii. Curand, Capitanul Fantomas va descoperi ca nu mai este singur in insulele din Catan … El va incerca din toate puterile sa va impiedice in colonizarea insulelor “sale”. Dar cine stie… poate Coco o sa va sara in ajutor daca fiorosul Capitan Fantomas va deveni prea agresiv…


Asa va incepe aventura voastra in lumea imaginata de Klaus Teuber in Colonistii din Catan Junior. Asemanator jocului de baza, aceasta varianta Junior se adreseaza celor ce au cel putin 6 ani si se poate juca de catre 3-4 copii, dar si adultii pot lua parte. Chiar daca are o grafica si o tematica mai pe gustul prichindeilor, Colonistii din Catan Junior pastreaza aceleasi mecanisme.

In cele ce urmeaza o sa va prezentam in detaliu ce componente are cel mai nou titlu in limba romana al seriei Colonistii din Catan adus de cei de la Ideal Board Games : Colonistii din Catan Junior.

Cutia jocului il are in plan principal pe papagalul Coco si are aceleasi dimensiuni ca si jocul de baza:


Colonistii din Catan Junior – Cutie fata


Colonistii din Catan Junior – Cutie spate


In interiorul cutiei vom avea un insert de plastic ce va pastra cu grija componentele:

Colonistii din Catan Junior – Insert cutie


Un regulament in limba romana frumos colorat este util pentru parinti sa afle regulile de joc simplificate:

Colonistii din Catan Junior – Regulament de joc in limba romana


Harta de joc formata din hexagoane a devenit o tabla normala de joc, cu doua fete:

Colonistii din Catan Junior – Tabla de joc


O noutate este tabla de joc Piata:

Colonistii din Catan Junior – Piata


Nu se mai folosesc 2 zaruri, ci unul singur:

Colonistii din Catan Junior – Zar


Porturile nu mai fac parte din tabla de joc, acestea au fost mutate pe 4 carti/jetoane separate:

Colonistii din Catan Junior – Jetoane Porturi


4 jetoane/carti de Constructie ne reamintesc de ce resurse avem nevoie cand dorim sa construim ceva:

Colonistii din Catan Junior – Jetoane de constructie


Colonistii din Catan Junior are 119 de carti de joc, impartite astfel:


– 24 carti “Coco te ajuta”;


– 95 carti cu echipamente si resurse, acestea la randul lor fiind de 5 tipuri:


Colonistii din Catan Junior – Carti Lana


Colonistii din Catan Junior – Carti Saculet cu aur


Colonistii din Catan Junior – Carti Sabie


Colonistii din Catan Junior – Carti Rom


Colonistii din Catan Junior – Carti Lemn


Dupa ce ne-am delectat cu grafica superba adaptata pentru cei mici, trecem la piesele de rezistenta ale jocului si anume, la cele 61 de miniaturi impartite astfel:


o miniatura Capitanul Fantomas;


28 miniaturi Ascunzatori, in 4 culori, cate 7 pentru fiecare jucator;32 miniaturi Corabii de Pirati, in 4 culori, cate 8 pentru fiecare jucator.Grafica atractiva, regulamentul de joc simplificat, povestea cu Pirati si papagalul Coco, toate acestea vor face din Colonistii din Catan Junior un joc ideal pentru a ii lua pe cei mici din fata calculatorului sau a televizorului si de ce nu, ajutorul perfect pentru a petrece mai mult timp in familie. Ahoy!