Congresul European de GO Sibiu 2014

Congresul European de Go: Sportul la care românii nu duc lipsă de campioni, se concentrează la Sibiu.

Federația Română de Go are deosebita  plăcere de a vă invita la cea mai mare competiție de Go din Europa – Congresul European de Go 2014. Timp de două săptămâni, peste 500 de jucători de Go din toată lumea, în special Europa și Asia se vor întrece în cel mai vechi și complex joc de strategie din toate timpurile. Competiția, unică în România, va avea loc la Sibiu, începând cu 26 iulie 2014.

Ajuns la cea de-a 58-a ediție, Congresul European de GO se va desfășura între 26 iulie-9 august 2014, în incinta hotelului Ramada din Sibiu și va reuni amatori și profesioniști ai jocului de GO, care vor avea ocazia să își arate abilitățile în acest sport, pentru care manifestă atât de multă pasiune. Doar aici veți putea urmări cum un ucrainean, blond, de 12 ani, se bate cu șanse egale cu un asiatic de 80 de ani.

Pe lângă evenimentul principal, pe parcursul Congresului participanții vor putea lua parte la lecții susținute de profesioniști, la campionate de echipe, perechi, go rapid și multe alte evenimente legate de Go. În plus, timpul liber al doritorilor poate fi umplut cu o serie de activități relaxante precum vizitarea Sibiului, fostă capitală culturală europeană și a împrejurimilor acestuia.

De asemenea, în cadrul competiției vor exista ateliere dedicate celor care sunt interesați de jocul de Go. Aceștia vor avea șansa de a afla ce presupune practicarea unui asemenea sport, care este istoria celui mai vechi joc de strategie din toate timpurile, și chiar vor putea fi inițiați în tainele Go-ului de către instructori specializați.

Printre cei mai importanți jucători de go care vor lua parte la congres, se află și românii Cătălin Țăranu, Cristian Pop și Cornel Burzo, jucători recunoscuți internațional.

Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

 

Despre Congresul European de Go:

Congresul European de Go ajunge anul acesta la cea de-a 58-a ediție și este cea mai importantă competiție europeană de GO, adunând an de an participanți din toate colțurile lumii. Evenimentul reprezintă pentru jucători o oportunitate de a-și îmbunătății strategia de joc, dar și de a socializa cu ceilalți participanți.

 

Alice-Roxana Trifu
Reprezentant PR, Federația Română de GO