Cei de la Fantasy Flight Games au anuntat ca au reeditat jocul de societate Cosmic Encounter, in care fiecare jucator este liderul unei rase extraterestre. Scopul jocului este a crea colonii in sistemele planetare ale celorlalti jucatori, ceea ce fiecare face cand ii vine tura. Invingatori sunt cei care reusesc sa creeze 5 colonii. Nu este obligatoriu ca aceste colonii sa fie in sisteme solare diferite, ele chiar pot fi toate intr-un singur sistem solar. Jucatorii trebuie sa foloseasca diplomatia, viclenia si uneori chiar si forta pentru a-si asigura victoria.

Cei care stiu jocul, au observat imediat noua cutie, foarte frumos realizata. Pe coperta avem una dintre rasele prezente in joc: Parazitul. In rest, jocul a ramas la fel, nicio componenta noua sau grafica schimbata.

Jocul Cosmic Encounter a fost lansat pentru prima oara in 1977, fiind realizat de designerii Bill Eberle, Jack Kittredge, Bill Norton, Peter Olotka, Kevin Wilson. Se poate juca in 3-5 jucatori si are o durata estimata de 60 de minute.