Agricola este poate cel mai apreciat joc din cele lansate in anul 2008. Multi jucatori il considera chiar unul dintre cele mai bune jocuri de societate facute vreodata. Folosind sute de carti, este un joc ce variaza in functie de numarul de jucatori.

Despre Agricola am mai scris si aici, in cele ce urmeaza o sa va o prezentam cateva strategii ce va pot ajuta sa castigati.

1. Uita-te la Cartile de Ocupatie din mana ta si identifica-le pe cele care trebuie jucate cat mai repede la inceput. In general, vei vrea sa joci una sau doua Carti in prima runda.

2. Pune mana pe lemn! Nu iti poti construi garduri sau camere noi(de lemn) daca nu ai lemn.

3. Alege stuf ori de cate ori sunt 2 sau mai multe. Cand este un singur stuf, nu merita sa consumi o actiune, dar atunci cand sunt 2 sau mai multe le poti folosi apoi ca sa construiesti o camera suplimentara, daca ai si restul de resurse. 

4. Mareste-ti familia cat de repede poti! Cu cat ai mai multi membri in familie, cu atat ai mai multe actiuni.

5. Atentie mare la rundele de Harvest, ai grija sa ai mancare de ajuns pentru toti membri. Intreprinde o actiune de strangere de mancare daca este necesar, desi strangerea de mancare pe tot parcursul jocului este recomandata.

6. Gaseste o metoda de a transforma resursele in mancare. Te poti ajuta de Cuptor pentru a face paine, de Fireplace pentru a praji animalele, chiar si de Basketmaker’s Shop pentru a transforma stuful in mancare.

7. Planteaza campurile si pune mancare pe ele cat mai repede posibil. Mancarea plantata timpuriu iti va da mancare gratis pe parcursul jocului.

8. Dubleaza-ti actiunile atunci cand poti. Asta presupune sa construiesti 2 camere folosind o singura actiune, sa plasezi muncitorii pe actiuni duble precum “Plow and/or Sow“.

9. Incearca sa ai la finalul jocului cel putin cate un animal si cate un tip de hrana, altfel, vei pierde puncte.

Trucuri si avertizari

Daca esti primul jucator care are garduri sau Fireplace, ai un avantaj daca iti iei o turma de oi.

Nu te concentra pe mecanismul jocului, scopul este sa faci cat mai multe puncte de victorie.

Sursa articol