Primul joc de la masa noastra:  Reteaua Energetica.
Participanti: Eugen, Mihaela, Alex, Carmen M. si Carmen –  eu, Oaia Neagra (dupa ce Costy ne-a parasit pentru alta masa de Reteaua Energetica  la care trebuia sa explice regulile).

Am jucat pe harta Germaniei, fara cele 2 zone din nord si cu conventia ca la 6 orase jocul sa se incheie, pentru a nu dura foarte mult si a avea timp si de alte jocuri.
Jocul a fost echilibrat, in ultima runda 4 din participanti aveau fiecare cate 6 orase pe care le puteau alimenta. Prin urmare, departajarea s-a facut in functie de banii fiecaruia, ordinea fiind: 1. Carmen M. – 15 Elektro, 2. Alex – 10 Elektro, 3. Carmen – eu, Oaia Neagra – 8 Elektro, 4. Eugen – 3 Elektro (fara banii care urmau a fi luati pentru alimentarea oraselor, pt ca nu mai avea rost sa ne complicam… mai ales eu, care tineam banca… :D).

Mihaela, desi s-a pozitionat foarte bine pe harta la inceputul jocului, a ramas doar la 4 orase (din cate imi amintesc) si asta pentru ca ceilalti 3 jucatori de prin preajma (eu, Eugen si Alex) i-au “furat” posibilele orase pe care le-ar mai fi putut construi… 🙁 Railor!!!
 
Dupa Reteaua Energetica am pastrat echipa de joc (Eugen, Mihaela, Alex, Carmen M. si Carmen – eu, Oaia Neagra) si am trecut la Dixit. Invingator la puncte: Eugen.
Eu iar aproape ca am comis-o cu un indiciu pe care ma gandeam ca-l vor ghici toti, insa se pare ca Eugen m-a salvat, votand o alta carte decat a mea. Cartea cu pricina: cea cu cele 2 persoanje la o partida se sah. Indiciul a fost: “Alex” (gandindu-ma evident la “Regina si Nebunul“). Si bineinteles ca cineva (adica Mihnea) vazandu-ne la Dixit, a tinut sa amineasca de “Garfield”, cum mi s-a si zis de cateva ori…. hmmmm… las’ ca vedeti voi!

Dar cum nimic nu ramane nerasplatit, se pare ca i-am fost si eu de ajutor in runda in care, avand cartea reprezentand o fereastra de cetate, Eugen a dat ca indiciu: “Nu e Linux”, fiind singura care i-am votat cartea…
 
Dupa jocul de Dixit au urmat doua jocuri de Quoridor in care am pus pe fuga soriceii adversarilor in incercarea de ai opri sa ajunga la cascaval, un joc fiind castigat de Carmen M., celalalt de Alex.
 
Al doilea joc de Dixit a fost jucat in 6, Eugen parasind echipa si alaturandu-se Costy si Manuel. Invingatoare: Carmen M., care de altfel a fost si “castigatoarea serii” – a castigat la toate jocurile, mai putin un Dixit si un Quoridor.

Pozele au fost incarcate aici.