BoardGames BLOG Night [1] @ Ceainaria Tabiet

Aseara a fost prima intalnire din urmatoarele BoardGames BLOG Nights ce dorim sa fie in fiecare miercuri, in Ceainaria Tabiet.

Dupa ce mai toata ziua statusem cu Samuraiul pe birou si aproape la fiecare bucata de cod scrisa mai trageam cu coada ochiului la cutie, pe la ora 19:00 am ajuns la Ceainaria Tabiet impreuna cu Oita Neagra, aducatoare de Mr. Jack. In curte asteptau doi distinsi domni: Mihnea si senor muck.

Dupa ce ne-am ales ce ceaiuri ne vor insoti la masa de joc, a aparut si Simi, astfel ca ne-am decis sa ne bagam la un Carcassonne. Am inceput impreuna cu muck sa explicam regulile pentru Carmen si partial pentru Simi, el mai citise regulamentul, dar cum nici noi il stim decat de o saptamana, salvarea noastra a venit din partea lui Vick.

Nu peste mult timp, inainte sa inceapa jocul, a aparut si Mircea, astfel ca i-am cedat locul la joc. Mutare inteleapta, pentru ca imediat au aparut Andrei si Luci, doi jucatori pasionati si profesionisti de GO. Cum eu GO am jucat de vreo 2 ori (adica stiu cat de cat ideea jocului), le-am propus un Samurai.

Pana ne-am grupat, vorbit la telefoane, ni s-a alaturat si Simi la Samurai, lasand locul lui de la Carcassonne Mihaelei, astfel ca m-am apucat sa explic regulile (macar pe asta il stiu destul de bine si pot da explicatii coerente 🙂 ).

Carmen, muck, Mircea, Vick si Mihaela, dupa indelungi deliberari au ales sa joace Dominion. Despre joc sau cum este, Carmen si muck va pot da detalii, dar din cate am inteles, muck nu a ramas impresionat de acest joc de 500 de carti, premiat Spiel des Jahres 2009.

In tot acest timp, noi, cei patru muschetari (Simi, Luci, Andrei si eu), ne luptam pentru influenta in Japonia medievala la jocul de Samurai. Luci deja incepuse sa calculeze cam ce piese mai avem si ce mai putem sa facem, au facut o mica alianta impotriva mea (scuza mea patetica, am jucat cam prost pe partea de final 🙂 ) si cam tot ce construisem si credeam ca e al meu cu siguranta, se cam plimba pe harta sau disparea in spatele paravanelor lor.

Dupa Samurai, eu, Mihnea si muck ne-am facut de lucru cu o narghilea, iar Andrei, Luci, Carmen, Simi si partial Vick, s-au bagat la un joc scurt de Ricochet Robots.

Urmatorul joc la care m-am bagat (nu chiar de la inceput ) a fost Risk , varianta revizuita 2008, impreuna cu Carmen, Andrei (care a mai stat jumatate de ora, eu preluand mostenirea imperiului), Luci si Mircea.

Simi a jucat pe rand cu muck si Mihaela Mr. Jack in New York.

Legat de jocul de Risk, acelasi “noroc” extraordinar de zaruri mici m-a facut sa nu reusesc mare lucru dupa plecarea lui Andrei. Am mai luat cate un teritoriu pe ici pe colo, dar nimic remarcabil. Pe harta, situatia era cam la fel si pentru ceilalti jucatori, de altfel, la plecare cand am decis pe la ora 23:00 sa mai plecam si noi pe la casele noastre, nimeni nu luase niciun obiectiv, semn ca jocul nostru micut de Risk mai dura vreo 2 ore.

In rest, ca o imagine de ansamblu, am fost 8-9 oameni, s-au jucat 5-6 jocuri diferite, iar Mihnea, ca de obicei, a fost foarte grijuliu cu noi sa nu ne lipseasca nimic. Printre altele am aflat ca au si internet wireless, moment in care mi-a venit ideea ca am putea face un live blogging, poate chiar un live streaming, ca sa vedeti ce atmosfera de boardgames exista in Ceainaria Tabiet. Vrem sa repetam aceasta intalnire in fiecare saptamana, asa ca pana data viitoare, puteti sa vedeti pozele facute aseara, iar miercurea viitoare sa participati si voi 🙂 .

Din cei care au fost la intalnire, cum vi s-a parut? Ne vedem miercuri iar?