Se pare ca ne-am facut un obicei in a participa la intalnirile de board games, obicei ce vrem sa il fructificam cu fiecare prilej de a juca jocuri de societate.

Asa cum va ziceam si aici, intalnirea a fost organizata de Marius Fulgu si Nicu Naum la Bucharest Hub, intalniri ce au scopul de a prezenta si promova jocul de societate romanesc Financial City.

Ne-am strans cam 9 oameni, asa ca Marius a avut rolul de povestitor si sursa de reguli sau informatii despre joc, noi ceilalti fiind participanti activi. Daca la intalnirea de data trecuta eram invatacei, acum deja aveam la activ un joc. Dintre cei 8 jucatori de la masa, 4 erau incepatori, asa ca au fost reluate explicatiile si regulile de joc.

Eu am inceput cu un job de Inginer, platit destul de bine as putea spune, 2800 F, dar si cheltuieli pe masura, 1300 F. F este moneda folosita in Financial City, pentru cei care nu stiu si nu sunt familiarizati cu acest joc pe tabla. muck a avut un job de chelner, salariul de 1200 F din cate retin, cheltuieli de 600 F.

Daca la jocul trecut inceputul a fost in forta si dominat de proprietatile imobiliare, in jocul de acum, imobiliarele au avut o pondere mai mare spre sfarsit. Eu am inceput excelent cu niste evenimente din viata si chiria pe un teren, asa ca m-am lepadat de vreo 1400 F dupa primele 2 perechi de zaruri aruncate. Planul meu strategic era bazat pe imobiliare, de preferat ar fi fost o garsoniera sau 2 camere pentru a scoate un profit bunicel din vanzarea ulterioara. N-a fost sa fie, asa ca m-am reprofilat pe bursa si pe un teren, cu gandul de a deschide un business pe el.

Am licitat aiurea, am platit mult prea multi bani pe ceva ce nu mi-a adus un venit pasiv acceptabil. Desi la un moment dat aveam cel mai mare venit pasiv din toti jucatorii de la masa (580 F), bomboana de pe “tort” a venit tot cu un “Eveniment din viata“, achizionarea unui laptop la pretul de “doar” 1700 F.

Pentru a plati datoria, am vandut 100 de actiuni CSN din cele 200 detinute, venitul pasiv reducandu-se la 430 F. Lovitura decisiva a venit atunci cand am tras Vila de 70.000 F, Vila ce a imbogatit 2 dintre jucatorii de la masa cu cate 17.500 F .

Nici eu, nici muck nu am castigat jocul, mai importanta a fost socializarea cu oamenii participanti la eveniment. Sunt oameni tineri, ca noi, ce promoveaza ideea de antreprenor, de afaceri. Asteptam cu interes urmatoarea intalnire, speram sa putem ajunge. Poze inca nu avem la aceasta ora, o sa revenim cu detalii foto.