Pentru ca in acest weekend a fost Halloween, cei de la Ceainaria Tabiet au vrut sa sarbatoreasca si au organizat Halloween Boardgames Party. S-au apucat de decorat ceainaria cu dovleci sculptati, au pus un event pe Facebook si s-au strans aproximativ 30-40 de persoane dornice de jocuri de societate. Stiu ca am cam intarziat cu povestirea despre intalnire, dar compenseaza cu pozele urcate aseara, in timpul intalnirii. 😀

Cum nu puteam sa stau deoparte (mai ales ca aveam de returnat si jocurile de societate din perioada comunista imprumutate pentru pictoriale 🙂 ), pe la ora 16:00 am ajuns si eu. Multa lume stransa, aproape toate mesele gazduiau cel putin un boardgame si oameni ce se jucau cu spor si voiosie.

De cum am intrat, privirea mi-a fost atrasa de una din noile achizitii ale lui Marius C., Fresco si jucat de el, Amia, Valentin si Raisa.

Dupa ce am facut un tur de ceainarie si am salutat pe toata lumea, m-am bucurat de inspectarea jocurilor K2, At the Gates of Loyang, ce inca pastrau un miros proaspat de Essen. Nu a durat mult si am fost corupt la un joc de Fresco alaturi de Valentin si Raisa, avandu-l pe Marius ca profesor pana se strangea lumea pentru un Scotland Yard. Jocul arata superb, componente de calitate, mecanici de joc comune cu alte boardgame-uri apreciate(Reteaua Energetica, Agricola, Puerto Rico). Pe scurt, scopul jocului este de a picta o fresca, pentru asta avand nevoie de culori. Pe masura ce joci, un frumos desen este dezvaluit, jucatorii primind puncte de victorie pentru fiecare patrat din fresca.

Lume noua pentru mine prezenta la intalnire, dar si persoane cu state vechi: Vick, Sebi, Otilia, Octavian, Dan si Ioana (mai pe seara), Dang si Diana. (Sper ca n-am uitat pe nimeni, dar daca am comis-o, ma trageti de maneca prin comentarii 🙂 )

Jocul meu de Fresco a durat 2 ore si jumatate si cu mare parere de rau nu am putut sta mai mult. In orele petrecute la ceainarie am vazut jocuri de Agricola (Diana drept profesor), K2, Colonistii din Catan, Reteaua Energetica (2 incepatori, Mihnea profesor), Pocket Battles, Small World, Alhambra, Dominion, Gloom, 1960: The Making of the President, toate aducand voie buna jucatorilor.

Asa cum ziceam mai sus, pozele facute la eveniment le gasiti aici. Daca citesc si din cei ce au fost prezenti, nu ezitati sa ne impartasiti parerile voastre despre intalnire sau despre jocurile jucate.