Daca tot am incarcat pozele de aseara de la BoardGames BLOG Night[11], sunt dator cu ceva detalii despre cum a decurs intalnirea, nu?

Ei bine, aseara la ora 19 fara ceva, impreuna cu doi colegi de munca, Daniel G. si Nicoleta M. am ajuns la Ceainaria Tabiet, insetati de jocuri de societate. Eram pregatit sa gasesc doar vreo 10 persoane, la fel ca in alte seri. Surpriza! De abia am gasit o masa mare libera, cred ca erau vreo 20 de oameni, care mai de care mai voiosi, ce se distrau cu jocuri de Samurai, Reteaua Energetica, Quoridor, Dixit, Ricochet Robots.

Dupa ce am facut turul de onoare si am salutat lumea prezenta, i-am corupt pe muck si pe Simi la un joc de, ‘SOC!’, DIXIT, acest joc deja celebru si dorit de toata lumea! Se pare ca teoria mea cu jucatul haotic si terminat pe locul 1 nu a dat roade, jocul difera in functie de persoanele prezente. Nu este un lucru rau, doar de data asta am aplicat aceeasi tactica si am terminat pe ultimul loc (sau penultimul, nu mai tin minte exact). In timp ce ne luptam cu imaginatia, a aparut si Carmen, inlocuindu-l pe muck.

Intre explicatii de reguli pentru Pylos sau Dixit, dupa pauza de tigara regulamentara a celor doi colegi, am inceput un joc de Carcassonne, eu, Carmen O.N, Nico si Daniel. Cei doi colegi incepatori se pare ca au facut o alianta si ne-au batut destul de rau. Poate e doar norocul incepatorilor, dar au jucat destul de bine, nu s-au riscat asa cum am facut eu si am ramas cu un frumos oras incomplet.

Seara a continuat cu un joc de Ingenious in aceeasi formula, pe la celelalte mese fiind jocuri de Saboteur, Ticket to Ride: Europe, Catan cu extensie de 5-6 jucatori, Reteaua Energetica, Dixit, si Enigma, jocul din perioada comunista.

Modest cum sunt, jocul de Ingenious a fost castigat de autorul acestui post, reusind sa o blochez magistral pe Carmen O.N .

Dupa ce mi-am comandat inca un ceai de hamei nefiltrat pentru hidratare, am continuat tot cu un joc facut de Reiner Knizia, unul din preferatele mele, Samurai. Aici, situatia s-a schimbat. Am jucat destul de prost, mai mult in scop didactic (ce sa zic si eu acum? 🙂 ), Carmen parasind masa de joc si trecand sa fie profesor la un Mr. Jack. Daniel a prins repede miscarea jocului, a reusit sa anuleze vreo 2-3 figurine in favoarea sa, reusind astfel sa castige jocul. Good job! 😀

Si de sfarsit asa, pot sa va spun ca sentimentul de a vedea 35 de oameni cum se joaca tot felul de jocuri de societate este de nedescris. Noroc cu pozele de la eveniment, macar poate reusesc ele sa va transmita putin din atmosfera de aseara.

Mihaela M, Cristina N, ceva de adaugat/completat? Cine a mai castigat pe la masa voastra? 😀