Daca ne-ati urmarit pagina de Facebook, ati putut vedea nenumarate poze cu jocurile pe care le-am jucat timp de 3 zile la intalnirea de board games de la Comarnic din aceasta luna (martie 2013). Toate pozele facute le-ati putut admira aici, asa ca in continuare o sa va povestesc despre cum a fost si ce am jucat.


Prima zi – Vineri 15.03.2013

Pentru ca am vrut sa profitam la maxim de aceasta intalnire, ora 12 ziua ne-a prins in jurul tablei de joc de la Isis & Osiris.

Dupa 2 partide, am continuat cu jocuri abstracte, de memorie si de strategie precum Ingenious, Hive, Bonbons, Battle Line sau Blokus, dar am presarat si cateva partide de Magic: The Gathering, mai ales ca aveam un nou deck si trebuia incercat.:D

Seara a inceput cu un festin culinar (sar’mana nashule) – cu niste carnitza facuta pe gratar si ceva legume. Dupa ce ne-am “incarcat bateriile”, am jucat o palpitanta partida de Reteaua Energetica, unul dintre jocurile pe care le joc mereu cu placere. Am cumparat centrale, resurse, orase, totul pentru a strange cat mai multi Elektro.

Daca tot am castigat la Retea, am zis sa vedem si cum ne descurcam pe post de vrajitori in regatul Xidit din jocul Seasons. Desi am tot strans energii si cristale prin combouri interesante tot jocul, Raul ne-a cam faultat grav si a reusit sa ne bata. Ca sa ma scot, o sa zicem ca a fost norocul incepatorului… 😛

Noaptea, de fapt dimineata, am incheiat-o cu cateva jocuri de… surpriza!!! Magic: The Gathering 🙂


A doua zi – Sambata 16.03.2013

Ziua de sambata am inceput-o in forta cu o partida de CO2, board game realizat de parintele jocului VinhosVital Lacerda. A fost interesant si, desi credeam ca o sa ies ultimul, am reusit sa fiu primul care a pierdut, adica am iesit pe locul 2 😀 .Cum seara precenda Cristi adusese o suberba tabla de Crokinole, am fost curios sa vad ce e cu acest joc atat de laudat. Aparent, la o prima vedere, 24 discuri de lemn si o tabla de lemn nu ai crede ca pot fi foarte distractive. Asta pana cand incepi sa impingi cu putere aceste discuri pe tabla folosind bobarnace, avand ca scop zona de centru. Cu greu te mai poate scoate cineva de la masa!

Dupa ce am jucat 10 – 20 de partide, am zis sa mai schimbam programul si am mai testat deck-ul pe negru in cateva jocuri de Magic: The Gathering.

Am continuat cu The Castles of Burgundy, un worker placement cu zaruri, realizat de maestrul Stefan Feld. Foarte frumos jocul, ceva mai usor ca Trajan sau Bora Bora.

Ca sa ma relaxez dupa cele 2 ore de concentrare la cresterea regatului Burgundy, am mai jucat cateva partide de Crokinole. 🙂

Urmatorul joc incercat in acea seara a fost Fantastiqa. Un pic ciudatel pentru gustul meu, dar are componente interesante si nu este foarte greu.Da, stiu, si eu ma mai gandesc la masa de Crokinole si sincer, il invidiez un pic pe Cristi pentru ea. E destul de greu de adus din afara, in Romania nu ai de unde cumpara asa ceva. Dar am profitat la maxim de ea in noaptea de sambata. De la ora 1 AM si pana dimineata la ora 5:30 AM, mi-am exersat indemanarea in lovirea discurilor de Crokinole.


A treia zi – Duminica 17.03.2013Ultima zi am inceput-o cu un joc rapid de Isis & Osiris si am continuat cu Alhambra. Am construit de zor tot felul de cladiri pentru frumosul palat maur, dar se pare ca nu am fost cel mai talentat arhitect.

Inainte de plecare am jucat ultimele 3 partide de Crokinole, cu siguranta nu ma voi mai intalni prea curand cu acest joc.

Chiar daca ultima zi a fost ceva mai scurta si la ora 13:00 am parasit vila Comarnic, pot spune ca a fost un weekend foarte reusit. Am cunoscut oameni noi, ne-am deconectat de problemele cotidiene, am incercat 3 jocuri noi si am jucat alte 11 jocuri. Destul de bine pentru 2 zile si jumatate, mai ales ca au fost “decat72 de partide de Crokinole. 😀

Pe la celelalte mese am mai vazut: 011, Elder Sign, Shipyard, Citadele, Qwirkle, Ricochet Robots, Quarriors!, Android: Netrunner, Myrmes, Galaxy Trucker, Dixit, Runewars, Roqfort, Mr. Jack si Top-A-Top.


Multumim inca o data Alexandrei pentru organizare si lui Cristi pentru Crokinole si asteptam cu drag urmatoarea intalnire in deplasare!