In perioada 14-17 februarie 2013 cei de la ForumBoardGames.ro au organizat o intalnire nationala pentru pasionatii de board games. Mai mult de 60 de jucatori au raspuns afirmativ chemarii la masa de joc, printre acestia fiind si noi, echipa Board Games BLOG.

In continuare o sa va povestesc aceasta experienta epica din punctul meu de vedere.

Prima zi – Joi 14 februarie 2013

Noi, Oitza Neagra, Costy si nashu’ muck, am vrut sa profitam la maxim de aceasta ocazie si am pornit dis-de-dimineata inspre locatia ce avea sa fie incarcata cu aproape 140 de jocuri.

Cum drumul pana la Sibiu a fost in regula, am ajuns la pensiunea La Viorel pe la ora 10:30 si ne-am cazat primii. Pentru ca nu puteam sa incepem sesiunile de joc pe stomacul gol, am mers la Crama Ileana pentru a ne incarca de energie (dupa o cautare nostima a locatiei respective in care noi intrebam de Teatru cand de fapt, tinta noastra era o crama 🙂 ).

La intoarcere, cum masa a fost destul de bogata si dormisem doar 3 ore in noaptea precedenta, am zis ca un somn de vreo 2 ore ne va asigura ca nu vom adormi in timpul jocurilor.

Cand am coborat, daca am vazut ca nu este nimeni in sala de jos a pensiunii, am decis sa incepem cu un Seasons, doar aveam de reglat niste conturi in familie :).

In timpul sesiunii si-au facut aparitia si alti jucatori, sala incepand astfel sa prinda viata si sa se animeze cu reguli de joc explicate si frunti incruntate de ganduri strategice.

Seara a continuat cu superb joc de Terra Mystica in 5, prima mea experienta de acest fel si apoi cu un distractiv Isla Dorada, un joc incercat pentru prima data, desi se afla in colectia nashului muck de multa vreme.

Ora 4:30 a diminetii m-a prins jucand Magic: The Gathering cu acelasi inconfundabil nash muck 😀 . Mai jos aveti pozele din prima zi si prima noapte.



A doua zi – Vineri 15 februarie 2013

Dupa cele 4-5 ore de somn, ne-am trezit fiecare cu cate un soricel in stomac si am plecat in cautarea unor bucate ce sa ne stapaneasca aceasta bestie. Dupa o mica plimbare pe cateva strazi, am reusit sa gasim intr-un final o locatie cu ceva bucate prin centrul istoric al Sibiului. Se pare ca lumea nu prea mananca in oras inainte de ora 12:00, iar locatiile ce deschid inainte de aceasta ora le numeri pe degete.

Ziua de jucat am inceput-o cu o partida de Tokaido in 4. Un joc frumos, light, numa’ bun de urnit neuronii.

Dupa plimbarea istorica prin Japonia, am simtit nevoia de a ma duela intr-o partida legendara in Egiptul Antic. Candidatul ideal a fost Kemet. Am ales sa joc agresiv, dupa 3-4 runde deja aveam 2 creaturi mitice, amandoua insetate de sangele adversarilor. A fost o partida savuroasa in care am reusit sa “rup fâşu'” celor 4 adversari. Expresia de mai devreme nu imi apartine, o domnita este responsabila pentru lansarea ei in timpul luptelor si pot spune ca a fost maxima zilei si au fost “rupte” multe “fâşuri” in seara aceea 😀 .

Dupa zeii antici egipteni, am trecut la zeii mayasi si am incins o partida strasnica de Tzolk’in: The Mayan Calendar. De aceasta data nu am mai fost asa de binecuvantat si am pierdut in fata domnitei mentionate anterior. 🙂

Luand o mica pauza pana cand urma sa invatam Nieuw Amsterdam, m-am razboit cu Oitza Neagra in doua partide de Hive. Se pare ca insectele o iubesc doar pe ea, eu reusind sa mananc o bataie ca la carte.

Nieuw Amsterdam mi-a placut, chiar daca am facut niste greseli la inceput si am jucat doar la supravietuire. Mecanisme frumoase, bine inchegate, un joc pe care o sa-l incerc iar cu proxima ocazie.
Ca si in ziua anterioara, am incheiat dimineata pe la ora 5 cu alte doua partide de Magic: The Gathering in 4 jucatori.

Mai jos aveti pozele din a doua zi si a doua noapte.



A treia zi – Sambata 16 februarie 2013

A treia zi am inceput in forta, la cafeaua de dimineata asortand un joc de Yedo. Mai spre sfarsit, am avut impresia ca o sa castig, dar na, fiind primul joc, eram doar un incepator naiv…

Pentru ca Oitza mai avea de terminat o partida de Seasons, Mihai a venit cu ideea de a incerca RoadZters, un joc de indemanare si cu masinutze, frate cu Pitch Car. Scopul jocului este sa lovesti o bilutza speciala si ea sa ramana pe pista. Am facut echipa cu nashu’ muck si distractia a fost maxima. Castigatori absoluti am fost noi si vrem sa multumim fanilor care ne-au facut galerie si mai ales, celor care au crezut in noi 🙂

Pe la ora 14:30 am plecat sa luam micul-dejun/pranzul in grup mare (vreo 10 persoane). Locatia a fost tot Crama Ileana, iar distractia a fost maxima, nashu’ fiind in forma maxima, inspirat fiind de mamaliguta si carnaciorii din platoul Cina Ciobanului.

Cu stomacele grele de atata mancare si ras, am invatat si jucat Lords of the Waterdeep, un joc pe care vroiam de mult sa il incerc si se pare ca a meritat asteptarea. Au fost multe rasturnari de situatie, Oitza reusind sa ma intreaca si sa castige jocul.

Am continuat tot cu un joc nou, Ginkgopolis, cheful de ras luptandu-se cu rabdarea Ioanei ce incerca sa ne explice jocul. Ne-am calmat repede si am inceput sa intelegem ce avem de facut. Mi-a placut, o sa-l mai incerc in viitor.

Dupa atata incordare supraomeneasca a sinapselor si a neuronilor, am fost curiosi sa vedem cum este Love Letter, un joc nostim si usor, ce contine doar 16 carti. Surprinzator, eu am reusit sa impresionez printesa dupa 4 runde si sa castig jocul.

Am continuat tot cu ceva usor si am inceput o partida in 5 jucatori de Tokaido. Oitza a fost in forma (de cozonac cu stafide 🙂 ) si a reusit sa ne bata 🙂 .

Daca tot era ultima noapte si ora destul de inaintata (cred ca era peste ora 3), ne-am bagat 4 oameni la un booster sealed de Magic: The Gathering. Am avut un booster bunicel si impreuna cu cele 15 landuri si cu Adrian, am reusit sa invingem echipa formata din Mihai si nashu’.

Ora 7:30 si soarele rasarit de multa vreme m-au surprins cand intram cu ochii mici de chinez in camera… 🙂

Stiti voi, mai jos aveti pozele din a treia zi si a treia noapte.



Ultima zi – Duminica 17 februarie 2013

Dupa doar 2 ore de somn, ne-am trezit si m-am bagat la cel mai nesuferit board game ce foloseste mecanica Set Collection: Strangerea Bagajelor 🙁 . Am terminat destul de repede aceasta operatiune si dupa ce am dus bagajele la masina, am zis ca trebuie sa mai incerc cel putin un joc nou inainte de plecare.

Gand la gand cu bucurie, Vick se pregatea sa explice Suburbia. Greselile din primele runde m-au costat grav, tot restul jocului fiind intr-o goana nesfarsita dupa bani.

Din pacate, momentul despartirii a venit si a trebuit sa ne luam la revedere de la ceilalti jucatori.

Ultimele poze, din ultima zi sunt mai jos.



Concluzii

Intalnirea nationala organizata de cei de la ForumBoardGames.ro a fost un prilej extraordinar de a socializa off-line cu oamenii pe care ii cunosteam pana acum doar de pe forum sau Facebook. Desi ne-am prezentat cu totii folosind numele de botez, ochii se umpleau de emotie si lumina doar cand asociam repede si numele de pe forum.

A fost o intalnire reusita si chiar daca nu am jucat tot ce mi-am propus, tragand acum linie, 15 jocuri diferite incercate din care 8 sunt jucate pentru prima oara, este binisor.

Multumim organizatorilor si speram sa repetam experienta, pe cat posibil, tot in centrul tarii. Toate pozele de mai sus au fost incarcate si pe Facebook (1, 2, 3, 4) , va asteptam la tagguit! 😀