Ieri, cand am postat pozele, va spuneam ca am ajuns si noi la standul Taraba de Jocuri din cadrul targului de carte BookFest 2011. Desi am ajuns destul de dimineata (ora 11:00), tot apareau oameni interesati de jocuri de societate, unii cunoscatorii, altii doar auzisera de aceste jocuri.

Din ce am discutat cu Mihai in cele 2 – 3 ore petrecute acolo, spre deosebire de Gaudeamus, unde lumea se uita ciudat cand auzea de jocuri si acestea nu erau pentru PC, acum veneau si intrebau despre anumite jocuri, intrebau de altele asemanatoare, de extensii.

Ce inseamna asta? Ca lumea a inceput sa afle, este interesata si chiar se bucura ca acum gasesc si in Romania aceste jocuri de societate.

Cat am stat impreuna cu ei, am invatat sa joc 2 variante de Dobble, un joc de carti, reeditat de Asmodee dupa Spot it! Este un joc de petrecere, putand fi jucat chiar si in 8-9 jucatori. Cum m-a atras imediat, l-am adaugat in colectie si mai mult ca sigur, daca stiam de el, il includeam pe lista de jocuri de petrecere recomandate. Ajuns acasa, am incins “doar” 5 jocuri cu Oitza Neagra, iar daca atunci cand i-am spus ca ma intereseaza jocul a ridicat dubios un pic din spranceana, de abia am mai scapat de : “Hai sa mai jucam unul, doar unul ­čśÇ !”. Este un joculet foarte addictive, o sa fie nevoie sa plastifiem cartile pentru o rezistenta sporita. Pentru cei care au jucat Jungle Speed, Dobble este o versiune mai light, dar cu 5 variante de joc.

Am avut ocazia sa ma intalnesc cu vechi colegi, sa aflu ca si ei sunt pasionati de boardgame-uri. Pe langa acestia, ne-am vazut si cu lume de prin Ceainaria Tabiet, chiar cu Mihnea, tanarul antreprenor, asa cum a fost numit de Business Magazin.

Cu cat sunt atrasi mai multi oameni noi, cu atat ne cresc sansele de a vedea intalniri si targuri de jocuri ca in afara. Organizarea de concursuri, chiar si pentru jocuri din cele mai cunoscute noua (Colonistii din Catan, Carcassonne, Reteaua Energetica), contribuie semnificativ la promovarea lor. Lumea trebuie sa afle de aceste jocuri, sa le joace, sa le cunoasca, sa isi doreasca mai multe!

Castigatorul concursului organizat de Taraba de Jocuri la care au participat toti cei care achizitionau un joc este Maier Valentin din Bucuresti. Valentin a castigat prin tragere la sorti jocul de societate Hotel Samoa. Felicitari,asteptam sa ne spui cum este!

Daca va intrebati ce este cu aceste tricouri superbe┬ádin pozele de mai sus, ei bine, ele sunt pictate manual de catre Gabriela Rusu. Asteptam vreo 2-3 spalari sa vedem cum se comporta, iar daca totul este in regula, cred ca stiu ce voi imbraca la intalnirile BoardGames BLOG Night ­čśÇ .

Sursa foto