Cei care ne-ati urmarit pe Pagina de Facebook in ultimele 3-4 zile, ati putut observa o abundenta de poze cu jocuri, insotite de cate un text scurt, unele mai inspirate, altele si mai si :D.

Ei bine, incepand de vineri dimineata si pana duminica seara, impreuna cu Oitza Neagra si alti 15 jucatori inraiti, ne-am deplasat la Comarnic pentru a face ce stim noi mai bine: sa jucam board games!

Locatia aleasa a fost Pensiunea Comarnic, ideala pentru asemenea activitati. Organizatorii, Cristina si Marius, merita toate multumirile noastre! A iesit perfect!

Si pentru ca nu puteam sa mergem cu mana goala, am strans impreuna si vreo 70 de jocuri, majoritatea fiind pentru jucatori cu ceva experienta, dar si din cele mai usoare, pentru destindere in pauze!


Ziua de Vineri


Vrand sa profitam din plin de acest weekend prelungit, ora 11:30 ne-a gasit deja cu jocurile in fata. Eu am inceput cu un Myrmes, un joc lansat la Essen in acest an si care mi-a facut cu ochiul inca de atunci.

Dupa o scurta aprovizionare cu ceva lichide si rontaieli, in asteptarea “ciorbitzei” de burta am incercat Dominant Species Express, o varianta Print&Play.

Imediat ce ne-am potolit foamea, la o cafelutza pentru revigorare m-am destins la 3 partide de Battle Line cu Alin, mai ales ca era curios sa vada cum este.

Dupa ce am mai impins 1-2 masini, impreuna cu noii sositi ne-am cinstit cu ceva licoare cu multe grade si am incis repejor cu Mihai doua jocuri de Magic: The Gathering.

Urmatorul joc a fost Galaxy Trucker, asezonat din plin cu rasete. N-ai cum sa te abtii cand vezi ca tot ce ai facut pe tabla ta se poate duce pe apa sambatei cu o lovitura de zar, spre deliciul adversarilor.Pentru a ne inviora putin, pe la ora 1:30 am jucat Top A Top, voia buna punand stapanire pe toti cei care mai erau treji. Sesiunea a fost filmata partial si cred ca o vom si publica. 😀

Ziua (mai degraba noaptea, desi cred ca era dimineata la ora 5:30, nu?) am incheiat-o in forta cu un interminabil joc de RoboRally, de la care am fost nevoit sa ma retrag pentru a rezolva o mica problema cu un sughit ce nu ma lasa in pace. Cum am ajuns in camera, am scapat, semn ca era de la joc! 😀

Pe la alte mese s-au jucat Glory to Rome, Dominant Species TCG, Sekigahara: The Unification of Japan, Hive, Backgammon (Table 🙂 ), Goa, Sake & Samurai, Archipelago si Belfort.


Ziua de Sambata


A doua zi a weekend-ului de board gameri a inceput pentru mine pe la ora 11:30, cu o cafeluta upgradata si o omleta taraneasca, reteta ideala pentru a ma pregati de lupte. Ce lupte? Cele din timpul jocului Spartacus: A Game of Blood & Treachery.

Dupa ce ne-am aliat si tradat, dupa ce ne-am taiat in sabii si ne-am crescut gladiatorii, am continuat cu Urzeala Tronurilor pentru ca mai aveam inca pofta de lupte epice.

Pentru ca doream sa avem o poza de grup alaturi de toate jocurile aduse, ne-am organizat si am realizat pe trei mese o superbitate de colectie, cu siguranta visul oricarui pasionat de board games.

Dupa poza de grup, urmatorul joc incercat a fost Goblins Inc., alta noutate lansata in acest an la Essen, jocul pastrand acelasi ton de distractie de la Galaxy Trucker incercat cu o seara inainte.Dupa atatea lupte, unele castigate, altele pierdute, m-am inscris apoi la escaladarea varfului K2 in board game-ul cu acelasi nume. Aer in piept si am castigat jocul! (Multumesc Andra 🙂 )

Cum ora era inaintata si doream sa mai facem si ceva miscare dupa atata stat pe scaun, am jucat doua partide de Pitch Car, un joc de indemanare la care bobarnacul este unealta folosita.

Ora 6:00 a diminetii ne-a prins pe ultimii 3 oameni ramasi jucand 2 partide de Magic: The Gathering.

Pe la alte mese am mai vazut de-a lungul zilei Agricola, Terra Mystica, Kingsburg, Cyclades, Battle Line, CO2, Seasons, Vinhos, Urban Sprawl, Tzolk’in: The Mayan Calendar, Galaxy Trucker, BattleCON: War of Indines si Myrmes.


Ziua de Duminica


Ati obosit pana aici? Noi nu, ultima zi a fost la fel de intensa, la cafelutza upgradata jucand cu Oitza Neagra 2 partide de Hive.

La cererea publicului, am inceput explorarea arhipelagului Caraibean in jocul Archipelago. Partida a durat destul de mult si acesta a fost ultimul joc incercat.

Ceilalti jucatori s-au delectat cu Giants, Wealth of Nations, Tzolk’in: The Mayan Calendar, Seasons, Spartacus: A Game of Blood & Treachery si Drum Roll.Tragand linie, sunt fericit ca in aceste trei zile am reusit sa joc 14 jocuri diferite (unele chiar de 2-3 ori), din care 9 au fost incercate pentru prima oara. Sa vezi 17 oameni si peste 70 de jocuri impreuna atata timp in care nu prea am stiut ca afara ninge, mi se pare un weekend foarte productiv ce vrem sa se mai repete la fiecare 2-3 luni. Am reusit sa ne deconectam de la tot si sa ne incarcam bateriile cu pofta de viata! Toate pozele au fost postate aici, aici si aici.


Este posibil sa mai fi scapat din detalii sau din jocurile jucate, dar mai completati si voi, nu? 😀