Intalnirile de Board Games sunt speciale prin faptul ca socializam, ne distram impreuna, cunoastem oameni noi, dar este de preferat ca toti participantii sa constientizeze si sa aplice urmatoarele reguli:

Nu te vaita constant daca ti se intampla lucruri negative in joc sau daca pierzi! Vei deranja la un moment dat.

Nu intimida pe ceilalti jucatori cu amenintari, umilinte, injurii, comportament agresiv sau alte hartuiri (inclusiv vorbind mult si fara oprire sau facand glume exagerate pe seama jucatorilor mai ales daca nu-i cunosti).

Nu te poti supara pe un jucator daca jocul ii cere sa interactioneze direct cu tine (de ex: comert, conflict pe tabla de joc, etc). Odata asezat la masa, accepti regulile jocului si faptul ca s-ar putea sa fii tinta altor jucatori.

Nu da sfaturi strategice altor jucatori decat daca sunt noi la un joc si au facut o miscare incredibil de stupida, rezultata clar din lipsa de experienta.

Nu abandona un joc daca nu mai ai nici o sansa! Nu va mai dori nimeni sa inceapa un joc cu tine ulterior.

Iti poti lua inapoi ultima mutare doar daca toata lumea este de acord.

Nu fuma la o intalnire decat daca toti participantii sunt fumatori si accepta asta. E posibil sa fie fumatori dar sa nu-si doreasca jocurile afumate.

Gandeste-te intotdeauna ca toti de la masa au acelasi drept ca si tine la momente placute si atmosfera frumoasa. Esti liber sa faci ce vrei atat timp cat ai grija ca libertatea ta sa se termine acolo unde incepe libertatea celorlalti.

… si mai presus de orice …

Nu trisa! Orice incercare va duce la excluderea ta imediata din orice grup.

Acest articol se bazeaza pe Ghidul Board Games pentru incepatori scris de Adrian Pirciu.