Un nou joc de societate facut de romani va avea lansarea in acest an: I AM VLAD – Prince of Wallachia. Producatorul este din Romania, de pe plaiurile Craiovei : Real Wallachian Games.

Inca de la primele poze descoperite ce infatiseaza cutia, tabla de joc, miniaturile si cartile, am ramas placut impresionati si am zis ca nu putem tine doar pentru noi. Pe langa materialele foto si video pe care o sa le regasiti mai jos, am facut rost si de o prima descriere oficiala a jocului I AM VLAD – Prince of Wallachia, primita de la Chitu Romeo, unul dintre membrii echipei dezvoltatoare. Enjoy!

Cutie joc I AM VLAD – Prince of Wallachia

“Povestea jocului a inceput acum mai bine de 2 ani. Avand o firma de software in cadrul careia se lucreaza foarte mult pe parte grafica si fiind pasionati printre altele si de jocuri, ne-am hotarat la un moment dat sa cream un joc (in prima faza se vroia un RPG online, pe pc). Ca si tema a jocului, am dorit neaparat sa promovam ceva local, ceva emblematic pentru Romania, care sa aiba totusi un impact semnificativ si la nivel international. Normal, una dintre variante a fost Vlad Tepes, dar nu doream sa concepem si noi inca un joc bazat strict pe ideea vampirului Dracula.

Si astfel s-a ajuns la ideea unui joc care sa aiba ca si caracter principal pe voievodul Vlad Tepes. Dar cum, in opinia noastra, nici sa ne limitam la caracteristicile sale umane nu ar fi satisfacut pe toata lumea, am decis sa combinam istoria cu mitul. Fabulosul aduce in joc o completare a realitatii istorice ce ofera o savoare deosebita prin misterul care invaluie figura cotroversatului voievod. Legat de aceasta parte mitica, am insistat si aici mai mult pe credinte, legende si creaturi fantastice autohtone si nu pe notiunea de vampir.

Odata finalizat scenariul de inceput, s-a renuntat insa la ideea jocului online in favoarea unui board game, pe baza acestui scenariu.

 

Tabla de joc I AM VLAD – Prince of Wallachia

 

Pornind de la aceasta idee, fiecare jucator (se va juca in maxim 4) va porni cu 3 unitati: Vlad, un arcas si un scutier, pe scurt, scopul jocului fiind inlaturarea celorlalti jucatori (prin diverse metode) si incoronarea propriului Vlad ca voievod. Se vor duce lupte intre jucatori, lupte intre jucatori si unitatile neutre de pe harta, se pot da acatiste, se pun blesteme, exista biserici pe harta, taverne, o moneda de schimb (galbenul), exista lumea de dincolo (cu posibilitatea de readucere la viata a unitatilor moarte, in anumite conditii), exista de asemenea un ciclu zi/noapte care influenteaza tipul de unitati sau de abilitati care pot fi folosite pe un anumit tur.

Interactiunile intre jucatori (bataliile), pe langa miscarea si pozitionarea tactica a unitatilor sau a turnurilor (care pot fi decisive) se fac cu ajutorul cartilor de joc si a jetoanelor. Veti regasi astfel o multitudine de abilitati, personaje si creaturi specifice teritoriilor romanesti (Valahia si Transilvania) din acea vreme. Si ca sa dau numai cateva exemple, avem trasul in teapa, ursitoare, iele, moroi (am inclus pana si muma padurii), diverse caractere cu ranguri la curtile domnesti (vornici, boieri, parcalabi), animale, razboinici din acele vremuri, arme, armuri si lista poate continua.

Unitati I AM VLAD – Prince of Wallachia

 

Jocul in sine nu este unul complicat, dar nici foarte simplu, se adreseaza persoanelor peste 13 ani.

Regulamentul este in limba engleza, va fi facuta totusi si o versiune foarte scurta in mai multe limbi, inclusiv in limba romana.

Ca data orientativa, lansarea jocului se va face in luna aprilie 2012.

Echipa de baza care a contribuit decisiv la crearea acestui joc (“I AM VLAD – Prince of Wallachia“) este formata din: Eugen Anghel, Cosmin Anghel, Chitu Romeo, Elvis Balaci, Lucian Voinea, Gabriel Raicu, Deca Alin, Marinescu Andi. Normal, lista este mai mare si le multumim si pe aceasta cale tuturor celor care au contribuit la finalizarea jocului.

Conceptul initial al jocului a fost realizat de catre Cosmin Anghel, concept care a fost ulterior testat, dezvoltat si imbunatatit in cadrul echipei prezentate anterior. “

 

Exemple carti de joc pentru I AM VLAD – Prince of Wallachia

 

Ziceam mai devreme ceva de un material video? 😀

Nu-i asa ca v-am facut curiosi si ca de abia asteptati luna Aprilie 2012? Si noi la fel!!! Va tinem la curent cu orice informatie noua aflam despre board game-ul I AM VLAD – Prince of Wallachia ! Nu ezitati sa le lasati un mesaj celor de la Real Wallachian Games, cu siguranta se vor bucura sa afle parerile voastre!