Extensie a celebrului joc de societate K2, BROAD PEAK a fost produsa anul trecut si lansata oficial in cadrul targului de boardgames SPIEL 2011, de la ESSEN, de catre editurile REBEL.pl si WHITE GOBLIN GAMES, avandu-I ca designer pe ADAM KALUZA.

BROAD PEAK este o extensie pentru 1-5 jucatori, cu o durata de joc de aproximativ 60 de minute in cazul jucatorilor experimentati, facand parte din categoria jocurilor de Strategie Sportiva si de Calatorie.

–       Pentru cei ce nu sunt foarte familiarizati cu muntele, BROAD PEAK este numele purtat de cel de-al 12-lea munte ca si intaltime de pe Terra. Denumit in trecut K3, BROAD PEAK este amplasat central in masivul Karakorum, muntii Gasherbrum, la granita dintre Pakistan si China. In partea de nord se infrateste cu K2, fiind despartiti de ghetarul Godwin-Austen.

Prezentarea detaliata a componentelor

Broad Peakcutie fata

Broad Peakcutie spate

Ce gasim in interiorul cutiei?

O tabla de joc cu 2 fete, reprezentand muntele BROAD PEAK (K3), vazut din doua pozitii diferite , continand zone de campare pe diferite altitudini. Tabla de joc este confectionata din carton gros de o foarte buna calitate.

BROAD PEAK – tabla de joc 1

BROAD PEAK – tabla de joc 2

12 markere adaposturi de zapada, confectionate din carton, fiecare cu 2 fete, una rosie una galbena.

20 markere alpinisti, cu fata dubla, in cinci culori rosu, galben, verde, albastru si mov, cate 4 pentru fiecare alpinist, confectionate din carton.

 

30 markere puncte de victorie, cate 10 pentru fiecare varf atins, confectionate din carton, distribuite astfel:

Varful 1: 2 markere in valoare de 3 puncte de victorie (VPs), 3 in valoare de 2 VPs si 5 in valoare de 1 VP;
Varful2: 3 markere in valoare de 2 VPs, 7 in valoare de 1 VP;
Varful3: 10 markere in valoare de 1VP.

Un review detaliat al jocului de societate K2 gasiti aici, extensia Broad Peak fiind dependenta de acesta.