Pentru ca tot credeam ca nu mai ai ce sa inovezi intr-un board game cu lasere, dupa ce v-am prezentat si am jucat Khet 2.0, cei de la www.geekfun.ro ne surprind inca o data si ne-au dat sa testam si extensia Eye of Horus (Ochiul lui Horus).

Pentru a creste complexitatea jocului, extensia Eye of Horus aduce doua piese suplimentare, fiecare avand capacitatea de a crea doua raze laser din cea care o loveste: reflecta jumatate din raza in alta directie si lasa sa treaca cealalta jumatate.

Cele 2 piese vin ambalate intr-un plastic tare, transparent, alaturi de un regulament de joc ce aduce 5 asezari noi de start.


Eye of Horus, extensie Khet 2.0 – Ambalaj


Eye of Horus, extensie Khet 2.0 – Regulament de joc


Eye of Horus, extensie Khet 2.0 – Piesele de joc


Pentru ca fara fum sau ceata nu puteti vedea decat punctul final al razelor, in poza de mai jos este simulata raza si directiile acesteia atunci cand trece prin oglinda special realizata:


Eye of Horus, extensie Khet 2.0 – Simulare raza


Eye of Horus, extensie Khet 2.0 – Cum se vede in joc (urmariti punctul de plecare si punctele rosii)


Impreuna cu Oitza Neagra am testat aseara aceasta extensie, mai ales ca eram curios cat de mult se schimba strategia cu aceste 2 piese noi. Am jucat 3 partide in total si pot spune ca fiecare dintre ele a fost foarte interesanta.

Oitza Neagra a jucat cu argintiu, ea a inceput mereu prima in fiecare partida.

Nici nu a trecut un minut din prima partida si dupa 5 mutari in total, 3 ale Oitzei si 2 ale mele, raza ei a ajuns voioasa si nestingherita fix in Faraonul meu!!!

“Hopa! Stai asa ca nu e bine!”, mi-am zis eu un pic nedumerit! Da, trebuie sa schimbam strategia si sa fim atenti si la ce face adversarul ,nu doar la cum sa ajunge mai repede la el!

Gandit si facut, am inceput partida a doua care a avut o durata infinit mai mare fata de prima!

Am mutat oglinzi, ochi de Horus, Scarabeu, Piramide… Si da! Avem 1-1 dragi cititori!!! Oitza a fost infranta cu succes!

Dupa pauza de laudat pe Facebook in care spuneam ca am reusit sa o inving pe Oitza (recunoscusem in mod oficial tot acolo ca am fost infrant in mai putin de 1 minut), am inceput partida decisiva.

Tensiunea era la ea acasa, calculam fiecare mutare sau rotire a unei piese, fie ca era a mea sau era a ei, planificand atacul decisiv. Cred ca de vreo 2 ori si-a dat seama Oitza cam ce vreau sa fac si a reusit sa scape cu succes, mutand piesele ei Anubis si Ochiul lui Horus in fata Faraonului pentru a-l proteja, asigurandu-se astfel ca vreo 3-4 ture orice as face, nu am cum sa-l lovesc.

Cu o scapare de moment, am reusit sa vand partida si sa fiu infrant!!! 🙁

Chiar daca am facut cateva figuri frumoase in timpu partidei, Oitza si-a dorit mai mult victoria si a reusit sa ma bage in corzi fara drept de apel!!! Dar asta a fost doar o batalie, razboiul merge inainte!!!

Extensia Eye of Horus schimba destul de mult jocul de baza Khet 2.0, vei avea nevoie de alte strategii si de o atentie distribuita mai mare, complexitatea crescand cu aceste 2 piese noi. Sunt curios daca vor mai aparea si alte piese noi, la fel de interesante.


Daca v-am convins, puteti cumpara extensia Eye of Horus de aici, pentru ea avand nevoie si de jocul de baza Khet 2.0, ambele fiind aduse in Romania de www.geekfun.ro , distribuitor autorizat exclusiv Khet pentru Romania.