Cei de la Fantasy Flight Games au anuntat lansarea jocului de societate Sky Traders in care 2-5 jucatori isi controleaza propriile nave aeriene si devin comercianti intr-un board game plin de intrigi. Scapa de cruzii Pirati ai Aerului (Wind Pirates) in timp ce vei colecta influenta cu puternica Breasla a Cerului (Sky Guild). Manipuleaza piata de marfuri folosindu-te de puterea ta de convingere. Prin schimburi inteligente si colectarea de resurse, vei deveni Maestrul Breslei Cerului (Master of the Sky Guild).

Viata pe muchie de cutit

La inceputul jocului, jucatorii vor construi tabla de joc folosind 14 jetoane hexagonale. Aceste jetoane prezinta diferite zone ce includ orase, Hyperzephyr, sau puternicul vulcan. Din moment ce harta se construieste aleator pentru fiecare joc, exista configuratii aproape nenumarate.

Inainte de a pleca la drum in fiecare tur, jucatorii trag pe rand o carte de Vant III. Aceste carti produc o serie de efecte, incluzand si atacurile Piratilor Aerului. Acesti pirati sunt nemilosi, asa ca vei avea de ales daca te supui cererilor lor, sau incerci sa te lupti cu ei. In acelasi timp, unele carti de Vant III pot aduce recompense. Pregateste-te pentru orice atunci cand tragi aceste carti!

Atunci cand va incepe jocul vei vrea sa iti umpli nava cu bunuri si sa incepi comertul cu ele. Pentru a face asta, vei naviga catre un oras si iti vei folosi banii primiti la inceput. Fiecare oras este specializat intr-un anumit tip de bunuri din cele 6 prezente in joc, asa ca vei merge in orasul care produce bunul dorit de tine.

Comerciantii Cerului (Sky traders) pot face bani si din transportul de namol sau grog, dar aceste tipuri de bunuri vin cu un anumit risc. Aruncarea de namol in zone neautorizate nu este recomandata, deoarece autoritatile vor porni imediat pe urmele capitanului nesabuit care a facut asta.

Realizarea de profit

Pentru a vinde bunurile iti vei deplasa nava intr-un oras si vei verifica fisa Cursurilor de Schimb de Bunuri (Commodities Exchange sheet). Aceasta carte afiseaza valoarea curenta pentru toate tipurile de bunuri. Inmulteste valoarea curenta a bunurilor pe care le transporti cu suma lor. Vei primi in schimbul lor de la Trezorerie suma rezultata.

Capitanii abili pot influenta pretul bunurilor in faza Consiliul Breslei (Guild Council) pentru a-si maximiza profitul atunci cand vand.

Daca ai nevoie de o viteza mai mare, te vei duce la unul din jetoanele Hyperzephyr. Aceste locatii muta nava intr-o alta zona de pe harta instant. Altfel, vei fi nevoit sa te muti pe harta cate un spatiu pe tur, arzand pretiosul phlogiston (un fel de combustibil pentru navele aeriene din joc). Daca ramai fara acest combustibil, poti strange cantitati mici de phlogiston din nori. Pentru a evita totusi asemenea situatii stanjenitoare, cumpara combustibil destul atunci cand esti intr-un oras, sau scoate cantitati mari de combustibil din jetonul Phlogiston Geyser.

O intalnire a mintilor

La fiecare sfarsit de tur, jucatorii pot incerca sa manipuleze preturile si sa castige Influenta in breasla. Poti face echipa cu ceilalti comercianti care gandesc la fel pentru a creste costul bunurilor pe care le transporti, sau iti poti mitui colegii pentru ajutorul lor.

Cumpararea de Influenta costa destul de mult, dar singur mijloc prin care vei controla Breasla Cerului este de a deveni cel mai influent membru. Pe masura ce comerciantii urca pe scara Influentei, pot controla mai usor preturile si sa faca presiune. Membrii puternici ai breslei vor obosi pe masura ce urca spre putere, asa ca va trebui sa fie cu ochii in patru la rivalii care doresc razbunare.

Sky Traders este realizat de catre designerul italian Gioacchino Prestigiacomo si va fi lansat la sfarsitul trimestrului al doilea din 2012.