Founding Fathers este un joc de carti pentru 2-5 jucatori si are o durata de joc estimata de 90 de minute.

Founding Fathers, al treilea joc realizat de echipa de designeri formata din Christian Leonhard si Jason Matthews (1960: The Making of the President, Campaign Manager 2008) este de acum disponibil de la producatorul Jolly Roger Games.

In Founding Fathers, jucatorii se lupta sa fie cel mai faimos om care a creat Constitutia Statelor Unite ale Americii prin exercitarea celei mai mari influente in Camera Adunarii(locul unde se voteaza), in Camera Comisiei (unde se fac intelegerile) si in Camera Dezbaterilor.

La fel ca la 1960 si Campaign Manager, cartile sunt cele care conduc in jocul Founding Fathers. Fiecare carte reprezinta un delegat diferit la conventie si pot fi utilizati in mai multe moduri. Intr-un tur, o mana de joc este formata din 3 (uneori pot fi mai multi) delegati si tu decizi daca folosesti unul sau mai multi sa voteze, pentru a creste puterea de dezbatere, sau sa execute un eveniment special.

Exista o balanta delicata intre a castiga puncte pe parcursul jocului si planificarea castigarii de puncte la sfarsitul jocului.

Sursa foto: Boardgamegeek