Ieri s-au incheiat toate competitiile de la World Mind Sports Games 2012 desfasurate in Franta, la Lille.

Intre 17 si 19 august 2012 au avut loc partidele de la competitia de echipe. Primele 4 locuri au fost ocupate in ordine de Taiwan 1, Taiwan 2, Singapore si Rusia. Echipele Romaniei nu au trecut de grupe, Romania 1 ocupand locul 9 in grupa B, iar Romania 2 ocupand locul 15 in grupa A.

Romania 1 a fost alcatuita din Iulian Toma, Lucian Nicolaie si Theodor Toma, in timp ce Romania 2 a fost formata din Laura Avram, Irina Suciu si Ruxandra Toma.

Intre 20 si 23 august 2012 a avut loc competitia de tineret. Romania a fost reprezentata de catre Theodor Toma 2 dan. Theodor a reusit sa castige 2 din cele 5 partide disputate, ocupand in final locul 38. Pe primele 3 locuri in competitie s-au clasat 3 jucatori din Taiwan (marele castigator al actualei editii a WMSG): Nai-Fu Kuo, Cheng-Wei Tsai si Hao-Hung Hsu.

In aceeasi perioada, 20-23 august 2012, s-a disputat si competitia de perechi. Romania a fost reprezentata de 2 perechi. Perechea Iulian Toma – Ruxandra Toma a jucat in grupa A, si s-a clasat pe locul 10. in grupa B a jucat perechea Lucian Corlan – Laura Avram, care, cu 2 victorii din 5 partide, s-a clasat pe locul 6. Pe primele 3 locuri in competitie s-au clasat perechile M.Osawa – R.Nakasone (Japonia), Lin Hsiao – Hung H-W (Taiwan) si Lu Yu-Hua – Lai Yu (Taiwan). Rusia a obtinut inca un loc 4 cu perechea Dmitri Surin – Natalia Kovaleva.

Taiwan a dominat foarte clar World Mind Sports Games 2012, statistica medaliilor fiind urmatoarea:

1. Taiwan (4 aur, 4 argint, 3 bronz)
2. Japonia (1 aur, 1 argint)
3. Canada si Singapore (fiecare cu cate 1 bronz)

Dintre tarile europene, rezultatele cele mai bune au fost obtinute de catre Rusia (2 locuri 4) si Marea Britanie (1 loc 4).

Mai multe informatii despre aceasta competitie (poze, rezultate,etc.), dar si alte informatii despre GO, gasiti pe site-ul www.desprego.ro .