Jocul de societate Guards! Guards! este pentru 2 – 6 jucatori si este realizat de designerii Leonard Boyd si David Brashaw, avand o durata estimata de 2 ore.

Discworld este o mare colectie de carti scrise de Terry Pratchett. Cartile sale au castigat multe premii si s-au vandut milioane de exemplare. Guards! Guards! este un joc ce incearca sa atraga jucatorii pe strazile ponosite si intortocheate ale orasului Ankh Morpork, unul dintre cele mai vechi, mai mari orase din lumea Discworld. Multele tipuri de voluntari, de articole, vraji si modul in care jucatorii interactioneaza sunt elementele care contribuie la crearea unei atmosfere inmuiate in ape tulburi.

Guards! Guards! nu este doar un joc facut pentru fanii cartilor lui Terry Pratchett, este un boardgame placut, haotic si interactiv cu multe oportunitati pentru planuri bine puse la punct, reveniri spectaculoase si inversari de noroc.

8 Vraji Mari au fost furate din salile sfintite ale Universitatii Nevazute. Jucatorii, membrii neinfricati ai Garzilor Orasului Comandorului Vimes, se infiltreaza in breslele din Ankh Morpork sperand sa gaseasca ajutor pentru a aduce inapoi Vrajile in Universitatea Nevazuta inainte ca dezastrul sa vina peste Discworld. Astfel, ei vor fi nevoiti sa recruteze ca ajutor cetatenii societatii Ankh Morpork pornind de la cel mai scazut rang si pana la cel mai inalt, de la cei mai nobili si pana la cei de cea mai joasa speta.

Jucatorii vor concura in a aduce primii cele 5 Vraji Mari asignate de Universitatea Nevazuta. Pentru aceasta, ei vor mitui sau fermeca voluntari care sa-i ajute, vor folosi vraji, blesteme, articole magice. In timp ce alearga pe strazile din Ankh Morpork, ei trebuie sa fie atenti si la ceilalti jucatori, la Sabotori, Maretii Dragoni, la Bagaj, sau la orice alte lucruri care pot da peste cap si cel mai bun plan de actiune.

In runda lor, jucatorii se vor deplasa, pot face actiuni de genul cumpararea de pergamente, echipament, mituirea sau fermecarea voluntarilor, sa colecteze bani, sa merga la spital pentru a se vindeca, sa rezolve orice efecte speciale. Uneori, jucatorii vor vrea sa colaboreze intre ei, pentru ca apoi sa se intoarca unul impotriva celuilalt.

Cei de la Z-Man Games au anuntat lansarea jocului de societate Guards! Guards! pentru vara 2011.