Congresul European de GO 2014 performante jucatori romani medalii

Primele performanțe ale jucătorilor români nu au întârziat să apară la Congresul European de GO! În prima săptămână sportivii din România se pot lăuda cu nu mai puțin de cinci medalii dintre care două de aur și trei de bronz.

Astfel, la cea mai mare competiție din Europa, dedicată celui mai vechi sport al minții, Congresul European de GO, românii au excelat.  Două medalii de aur au fost obținute de Alexandru Pitrop (3 dan – foto, care a câștigat atât concursul U16, cât și concursul de Tsumego (probleme)! La cel din urmă, acesta a înregistrat o performanță extraordinară! A fost singurul jucător cu scorul de 100%, chiar dacă în concurs au fost înscriși și jucători mai puternici și mai experimentați decât el!

Denis Dobraniș (1 dan) a făcut și el România mândră! Acesta a câștigat bronzul categoriei U12. De asemenea, și fratele său, Darius Dobraniș (1 dan) a adus o medalie de bronz Româniai, la concursul U16, acolo unde Alexandru Pitrop își adjudeca prima poziție.  Cea de-a treia medalie de bronz și-a adjudecat-o Alice Trifu (5 kyu), care s-a clasat pe cea de-a treia poziție la concursul de PairGO, făcând pereche cu un profesionist din Taiwan.

Peste 400 de jucători din peste 40 de țări, de pe toate continentele participă la Congresul European de GO, cea mai importantă competiție de acest gen din Europa. Acesta se desfășoară la Sibiu în perioada 26 iulie – 9 august 2014.


Alice-Roxana Trifu
Reprezentant PR, Federația Română de GO