Dupa ce ne-am luptat in Grecia Antica in universul Cyclades, cei de la Matagot ne propun lupte epice in Egiptul Antic, Jacques Bariot si Guillaume Montiage lansand la targul Spiel 2012Kemet, un joc de strategie ancorat in mitologia antica.

Folosind mecanici precum Action Point Allowance System, Area Control / Area Influence, Area Movement, Campaign / Battle Card Driven si Card Drafting, 2 pana la 5 jucatori vor conduce cate un trib egiptean si vor incerca, folosindu-se de armatele numeroase si de puterile mistice, sa castige puncte de victorie.

De grafica s-au ocupat Dimitri Bielak, Emile Denis si Nicolas Fructus, reusind sa faca treaba buna.

Coperta cutiei prefateaza luptele inevitabile ce vor aparea intre armatele jucatorilor, anuntand momente unice la masa de joc:


Kemet – Coperta cutie fata


Kemet – Coperta cutie spate


Imediat ce ridicam capacul cutiei vom descoperi un regulament color aparent stufos. De fapt, in el avem regulile de joc scrise in mai multe limbi: engleza, franceza, germana si olandeza.


Kemet – Regulament de joc


Cutia are un insert din carton, frumos colorat, ce va proteja componentele la transport:


Kemet – Insert cutie


4 table de carton gros au stantate pe ele diferite jetoane si table individuale de joc:


Kemet – Table cu jetoane stantate


Sub tablele stantate din care vom desprinde ceva mai incolo jetoanele, descoperim o harta de joc cu doua fete:


Kemet – Harta de joc


Din tablele cu jetoane vom desprinde:

48 jetoane Putere (16 albastre, 16 albe si 16 rosii);53 jetoane Puncte de Victorie, cele patrate fiind Puncte de Victorie permanente, cele rotunde fiind temporare;5 table individuale, cate una pentru fiecare jucator.Pe langa jetoanele de mai sus vom avea si carti de joc:

35 carti Interventie Divina;32 carti Lupta, incluzand 2 carti speciale;Pentru Actiuni, vom avea 4 tokenuri: 3 argintii si unul auriu:

Kemet – Token-uri Actiuni


Dar piesa de rezistenta a jocului Kemet, din punct de vedere vizual, o reprezinta cele 7 Creaturi fantastice, extrem de bine realizate. Mai rar vezi asa miniaturi detaliate:


Kemet – Pasarea Phoenix


Kemet – Elefantul Ancestral


Kemet – Sarpele de Desert


Kemet – Preotul Mumie


Kemet – Sfinxul


Kemet – Scarabeul Regal


Kemet – Scorpionul Gigantic


Pe langa toate componentele enumerate mai sus, fiecare jucator va avea la dispozitia sa si urmatoarele componente:

12 Unitati (acestea fiind diferite pentru fiecare jucator in parte);1 marker de Rugaciune, in culoarea jucatorilor;1 marker de Ordin, in culoarea jucatorilor;5 token-uri de Actiune, in culoarea jucatorilor;3 Piramide (1 albastra, una rosie si 1 alba).Pe langa regulament, vom mai avea si un index in care sunt explicate jetoanele Putere si cartile de Interventie Divina.


Kemet – Index jetoane Putere si carti de Interventie Divina


Desi nu am apucat sa-l jucam pana acum, Kemet promite, cel putin din punct de vedere vizual experiente de neuitat si batalii incrancenate. Voi reveni cu impresii dupa primele partide.