Cei de la Lookout Games au anuntat lansarea jocului de societate Ora et Labora, al 5-lea joc “mare” al lui Uwe Rosenberg. Mecanica jocului este aceeasi cu cea de la Le Havre si actiunea se desfasoara in Evul Mediu. Fiecare jucator este conducatorul unei manastiri ce castiga teren si construieste cladiri, mici ateliere ce vor castiga resurse si profit. Scopul fiecarui jucator este de a realiza o infrastructura functionala si sa realizeze articole prestigioase precum obiecte de ceramica, ornamente, carti si relicve pentru a strange cat mai multe puncte de victorie pana la sfarsitul jocului.

Fanii jocului Le Havre vor descoperi multe mecanici asemanatoare, de exemplu, resursele cu 2 fete, cu o fata de baza ce poate fi upgradata (intoarsa) la ceva mai util. Cladiri noi intra in joc in diferite momente si pot fi construite cu materiale de constructie stranse de jucatori folosind o actiune. O alta actiune ce poate fi facuta este de a plasa pe o cladire unul dintre muncitori.

Ce este complet nou la Ora et Labora este mecanismul Rondel folosit pentru resurse. Rondel este un mecanism sub forma de roata cu mai multe optiuni introdus pentru prima oara in jocuri de Mac Gerdts. Alte jocuri unde este folosit mecanismul Rondel: Antike, Hamburgum, Imperial, Imperial 2030, Navegador. In Ora et Labora pe Rondel sunt afisate numere ce se refera la cantitatea de resurse dintr-un anumit segment. Exista un singur token din fiecare resursa pe Rondel. La inceputul fiecarei runde, Rondel-ul este invartit cu cate un segment.

O alta diferenta fata de predecesorul sau este ca acum jucatorii chiar construiesc ceva in fata lor. Fiecare jucator incepe cu o tabla individuala (lucru ce aminteste de Agricola) si plaseaza cladiri pe ea.

Ora et Labora se va lansa in octombrie 2011 la targul Spiel 2011 in Essen, Germania.