Ziceam ca am vizitat 3 magazine de jocuri cat timp am fost in Barcelona, Spania? Ei bine, al doilea magazin vizitat este Jugar x Jugar – La Cultura del Joc.

Plasat strategic, foarte aproape de Sagrada Familia, o catedrala impresionanta si un simbol de referinta pentru Barcelona, magazinul de jocuri Jugar x Jugar isi asteapta clientii la adresa: Avinguda Gaudi, no 39.

La 5-10 minute de mers pe jos de la Sagrada Familia, Jugar x Jugar a fost deschis pe 4 noiembrie 2007 de doi prieteni pasionati de board games. Magazinul are jocuri din toate categoriile, de la jocuri pentru copii si abstracte, pana la wargames si jocuri de tip deck-building.

Foarte primitori oamenii, chiar daca ii intrerupeam de la un joc de Paths of Glory, un wargame celebru, editat de GMT Games. Am intrat in vorba, le-am cerut acordul sa fac poze pentru blog si ne-am mai invartit sa vedem ce oferta are magazinul.

La fel ca la Gigamesh, majoritatea titlurilor din magazin sunt in limba spaniola. Printre rafturi, am descoperit si Qwirkle, castigatorul premiului Spiel des Jahres 2011, un joc de strategie abstract, avand un pret decent – 28 EUR.

N-am stat mult pe ganduri si dupa o consultare rapida cu sotioara mea, calculand locul din bagajele de intoarcere, am decis ca avem destul loc si am inceput cautari pentru inca un joc, doar nu plecam de acolo fara vreo amintire …

Ne-a sarit privirea pe Hive, tot un joc de strategie abstract pentru 2 jucatori, perfect pentru locul liber ramas (teoretic) in bagaje. Pretul la fel, decent, 22 EUR.

Marea surpriza nu a fost cand am vazut un perete intreg cu jocuri doar de la GMT Games sau multe jocuri de care habar nu aveam, ci atunci cand am fost la casa sa platesc cele 2 jocuri si am beneficiat de un discount de 10% doar pentru ca mentionasem faptul ca avem primul blog de boardgames din Romania. Discount-ul a fost oferit chiar de unul din cei 2 prieteni care detin magazinul Jugar x Jugar.

Inca mirat de acest gest care m-a binedispus toata ziua (nu e vorba de suma, repet, este vorba doar de gest), i-am spus ca o sa indrum spre ei toti cititorii nostri din Romania si nu numai care trec prin Barcelona si sa le faca acelasi discount. 🙂

Mai jos aveti cateva poze, dar din pacate, din ele nu reiese si caldura cu care ne-au intampinat cei din magazin, inca de la intrare.