MIND-The Fall of Paradise 1

Salut cititorii blogului si as dori sa ma prezint. Ma numesc Vladimir Teneslav si sunt de profesie artist digital la Gameloft Bucuresti. De 10 ani lucrez in industria jocurilor de mobile, unde cea mai mare parte mi-am petrecut-o facand jocuri pentru IOS, de la shootere la strategii si platformere. Am norocul sa lucrez intr-un mediu creativ, ce te forteaza sa inveti zilnic lucruri noi impreauna cu oameni foarte talentati.

Dar anul acesta am incercat ceva diferit, si am zis sa fac o trecere de la artist la designer, asa ca acum, in noiembrie, am lansat pe Kickstarter jocul produs si creat de mine, MIND – The Fall of Paradise. Jocul se poate juca intre 1 si 4 jucatori, cu un set up de 10 minute, cam in 180 de minute, cu varste de la 10 ani in sus.

Tema jocului este Sci-Fi si are o poveste ce afecteaza direct jocul, evenimentele intamplanduse undeva in viitor, cand Pamantul este imparti in 15 sectoare diferite, toate in razboi unul cu altul. De aici si disperarea ce ii face pe oameni sa accepte o guvernare neomeneasca, si il lanseaza pe MIND, o inteligenta artificala, cu gandul ca poate face el pace. Dar aceasta actiune creeaza o contra-forta numita Rebeliunea, care nu accepta ca oamenii sa asculte de o masinarie si vor cu orice pret sa il distruga. Dar oare vor mai conta toate acestea, sau Pamantul va fi distrus, si cu el, omenirea?In timpul jocului, un jucator devine MIND si este responsabil de omenire. Va controla cetateni, va explora Sistemul Solar si va decide ce anume se construieste, unde si ce tehnologii se dezvolta. MIND joaca dintr-un punct de vedere mai strategic, neavand o reprezentare fizica in joc si va controla cetateni si masinarii create. Pe de alta parte, Rebeliunea este reprezentata de 3 lideri, Andrew, Bruno si Irene si fiecare arata altfel si incepe cu atribute diferite de inteligenta, putere si viata. Liderii rebeli, spre deosebire de MIND, vor juca din punctul personajului lor de vedere, se vor plimba prin coloniile si navele construite de MIND, vor interactiona cu cetateni, vor folosi echipamente si abilitati puternice si isi vor organiza echipa de rebeli. Pentru jucatorii ce sunt lideri jocul este mai “Role Playing”, de aici si asimetria in mecanici intre cele doua tabere.

Conditiile de victorie sunt reprezentate de “Achievements” si fiecare tabara trebuie sa atinga un anumit numar ca sa poata castiga, in timp ce il saboteaza pe inamic si il intarzie. Exista si conditii de pierdere la comun, cand toti jucatorii pierd si nimeni nu castiga, si anume, daca impreuna nu au realizat telurile comune, cum ar fi sa evacueze 10 cetateni pana se distruge Pamantul. De aici se creeaza niste relatii diplomatice si interactiuni intre jucatori foarte interesante, deoarece desi sunt inamici, trebuie sa colaboreze pentru salvarea omenirii si sa dea impreauna resurse si unitati.

Ideea jocului este inspirata intr-o masura de jocul Natural Selection 2, unde un jucator este Comandantul unei echipe, si el decide dintr-un punct de vedere de sus, ca in jocurile de strategie, ce se construieste si ce ordine se dau, iar toti ceilalti jucatori se bat pe harta intr-un mod First Person Shooter. Diferenta de experiente si de mecanici, plus interactiunea dintre comandant si echipa mi-a placut foarte si am incercat sa ma inspir din ea, dar ducand-o mai departe si in alta directie.


MIND-The Fall of Paradise miniaturi 1

MIND-The Fall of Paradise miniaturi 2

MIND-The Fall of Paradise miniaturi 3


Daca vi se pare interesant ce ati citit, atunci poate incercati sa urmariti tutorialele video, previewul de la Dice Tower sau sa cititi regulile de pe pagina de Kickstarter. Tin sa mentionez ca toata prototiparea este facuta de mine, de la miniaturi la carti de joc. Momentant suntem aproape de jumatatea atingerii telului pe Kickstarter si jocul ar putea avea nevoie de tot ajutorul din lume. Daca nu reusesc sa strang fondurile atunci acest joc nu va ajunge in magazine, neavand bugetul necesar.

Va multumesc foarte mult, si daca va place genul, gameplayul sau in general, vreti sa ajutati industria romaneasca de boardgame, atunci raspandati vorba despre MIND – The Fall of Paradise.


Linkuri utile:

Componente: https://www.youtube.com/watch?v=Q3wjeNgAQOg

MIND pe BoardGameGeek: http://boardgamegeek.com/boardgame/161276/mind-fall-paradise

MIND pe Twitter: https://twitter.com/WhatWeMake

MIND pe Facebook: https://www.facebook.com/WhatWeMakeIs

MIND pe Kickstarterhttps://www.kickstarter.com/projects/586888488/mind-the-fall-of-paradise-0

MIND pe Kicktraqhttp://www.kicktraq.com/projects/586888488/mind-the-fall-of-paradise-0/

MIND pe the Internet: http://what-we-make.com/


Multumesc,
Vladimir