MAGE Company ne pregatesc pentru anul urmator doua titluri interesante: The Orcfather si Raid and Trade.

The Orcfather photo-main

The Orcfather

The Orcfather este un joc de carti de petrecere pentru 2-10 jucatorii, cu o tematica fantastico-mafiota, jucatorii devenind Orcs, Elves, Ogres, Undead sau Dwarves. Jucatorii se impart in doua familii mafiote ce se vor lupta intre ei, fiecare familie alegandu-si Nasul la inceputul jocului. Scopul jucatorilor este de a elimina Nasul familiei rivale.

Fiecare runda va incepe cu o faza de planificare in care jucatorii isi planifica actiunile – sa atace, sa se apere sau sa faca afaceri – dar jucatorii nu vor putea comunica intre ei in timpul acestei faze. Ei trebuie sa isi foloseasca intuitia si sa gandeasca un plan ca o echipa, intuind actiunile aliatilor, dar si pe cele ale rivalilor. Imediat ce toti jucatorii s-au decis, acestia vor actiona in concordanta cu alegerea facuta.

Daca Atacul sau Apararea sunt cumva evidente, pentru actiunea de Afacere jucatorii vor trage carti din tenacul de carti Afacere, castigand astfel carti ce le vor imbunatatii Atacurila sau isi vor putea salva aliatii din situatii complicate.


Pentru The Orcfather cei de la MAGE Company desfasoara in prezent o campanie Kickstarter, jocul urmand sa fie publicat livrat la inceputul anului 2015. Pagina proiectului o gasiti aici, alaturi de mai multe informatii.


Raid and Trade

Raid and Trade

Cel de-al doilea titlu anuntat este Raid and Trade, un joc de negociere si management al resurselor pentru 3-5 jucatori, plasat intr-un viitor utopic, la 5 ani dupa cel de-Al Treilea Razboi Mondial. Jucatorii vor lua rolul unor oameni ce se lupta pentru cetatenie intr-un Oras de Aur (Golden City). Aceste orase de aur erau niste orase contruite de supravietuitorii razboiului, fiecare dintre acestea avand peretii din aur, simbolizand Speranta.

Jucatorul care va intra primul intr-un astfel de oras, va castiga jocul. Exista 3 modalitati prin care un jucator poate intra intr-un Oras de Aur:

– Sa devina un expert: strange 20 de puncte de experienta;
– Sa serveasca orasul: indeplineste in secret 3 misiuni;
– Sa devina un nobil: va strange cele mai multe puncte de Caracter posibile.

In fiecare runda jucatorii pot cheltui puncte de actiune pentru a se misca prin oras, a face raiduri prin cladiri, sa atace ceilalti jucatori, etc. Fiecare jucator va avea anumite abilitati – mecanic, comerciant, electrician, garda de corp sau medic – si isi poate construi anumite articole, pe care le va putea schimba cu altele sau pe resurse.

Tabla de joc este modulara, astfel ca de fiecare data veti descoperi o noua harta de joc.

Jocul Raid and Trade se va putea incerca in cadrul Targului International Spiel 2014 de la Essen (16-19 octombrie 2014) la standul MAGE Company (Hala 3, standul 0103), urmand ca in luna Noiembrie 2014 sa se lanseze o campanie Kickstarter pentru acest joc.

Puteti vota pe Board Game Geek designul copertei cutiei si cum vor arata miniaturile in galeria jocului.

Raid and Trade pic2225110_md

Raid and Trade pic2225111_md