Cei de la Hans im Glück au anuntat ca in luna martie 2011 vor lansa jocul de societate Pantheon, atribuit lui Michael Tummelhofer, dar avandu-l de fapt ca designer pe Bernd Brunnhofer, acelasi care a scos celebrele Saint Petersburg si Stone Age.

In Pantheon, jucatorii adopta venirile si plecarile diferitelor popoare in Marea Mediterana: egipteni, romani, ibericii, germanii. Ei acumuleaza cat mai multe materiale prime pentru a construi monumente zeilor, dar zeii sunt imprezivibili.

Intr-o runda, un jucator are un numar de actiuni. El poate alege sa calatoreasca cu oamenii sai folosind o piesa mare de lemn avand forma amprentei talpei piciorului, apoi piese mai mici de aceeasi forma pentru a marca drumul lor si pentru a bloca alti jucatori. Jucatorul poate cumpara materiale pentru a le inchina zeilor: dansatori, produse agricole, temple impresionante sau rugaciuni. El poate folosi aceste ofrande pentru a lua un jeton bun ce ii poate aduce diferite abilitati speciale sau puncte de victorie. De asemenea, poate construi monumente ce valoreaza puncte de victorie la sfarsitul jocul. Jocul dureaza 6 runde, cu 2 perioade de notare.

Mai jos aveti 2 poze ce prezinta tabla de joc si una cu un moment din timpul jocului.

Sursa Foto: BoardGameGeek