pasiune-boardgames

Ma uitam la poza de mai sus de pe BoardGameGeek si ma intrebam pana unde poti merge cu pasiunea pentru jocurile de societate.
Totul incepe de la cumpararea primului boardgame, board game pentru ca asta este numele lui adevarat, nu joc pe tabla, joc de societate (traduceri fortate dupa parerea mea pentru limba romana, dar pe care le folosim pentru ca suntem romani si mai sunt oameni care se descurca un pic mai greu cu engleza ­čÖé ).
Am avut si avem si noi jocuri de acest gen: sah, table, remy (rummy). Astea sunt dupa parerea mea jocurile pe tabla.

Sa revin la subiectul inceput: pasiunea pentru boardgames. Deja dupa ce ai trecut de 5-6 jocuri cumparate poti sa spui ca esti pasionat. Citeam pe forum descrieri facute de oameni care de 3-4 ani joaca diferite titluri semnificative pentru lumea Boardgames si apoi ma uitam la colectia lor de jocuri: 45- 50 de jocuri!!! Oare nu asta inseamna pasiune??? Dupa ce ai jucat 30 de titluri, multe cu mecanici si teme diferite, parerea mea este ca vezi jocurile altfel. Nu mai sunt “jocuri” ci adevarate enigme ce trebuie rezolvate. Cum le rezolvi? Aduci 3-4 prieteni, te asezi la masa si incepi. Satisfactia de la sfarsit trebuie sa fie maxima.

Pe mine inca ma surprinde faptul ca dupa ce joci 30-40 de jocuri, inca mai apar pe piata titluri care sa te surprinda, sa te incite, sa te faca sa le ai in colectie (deja de la acest numar poti spune ca este colectie de jocuri).

Ma uitam pe Hiew’s Boardgame Blog, un blog descoperit mai demult in cautarile mele si am gasit galeria foto a lui ChokSien Hiew┬á si am vazut poza de mai jos:

Nu sunt carti, sunt jocuri, omul are o camera plina dedicata boardgame-urilor!!! Cred ca este vorba tot de pasiune si aici, nu? Sau deja trecem de pasiune si ajungem la obsesie? Nu sunt pshiatru, dar sincer, cand am vazut camera respectiva si rafturile pline cu jocuri, fotografiile din timpul jocurilor, am simtit un pic de invidie, de dorinta.

VREAU SI EU ASA CEVA!!!

Aproximativ 186 de jocuri, 27 de extensii, cateva titluri realizate chiar de el!
I-am dat omului un mail si am primit acordul lui pentru a traduce/ prelua articolele de pe blog. Sunt niste review-uri savuroase, detaliate, acompaniate vizual de poze, la jocuri pe care nu stiu cand o sa le am in fata. Sper sa gasesc timp si sa aduc pe blog cat mai multe articole de acolo.

Va las in compania galeriei foto a unui om cu adevarat pasionat de board game:
http://picasaweb.google.com/hiewchoksien/HiewSBoardgameBlog#