In cele ce urmeaza o sa va prezint a doua varianta oficiala de joc, extrasa din regulament. Aceasta varianta este pentru cei cu varsta de 10-14 ani.

Jucatorii (3—6) stau in jurul unei mese. Se iau cele 60 de cartonase, se amesteca si apoi se impart pe rand, in numar egal, fiecarui jucator. Cartonasele se tin in mana, ferite de privirile celorlalti jucatori.

Cel care are in mana figura cu renul (care poarta nr. 6), incepe jocul, punand-o pe masa, la mijloc. Jucatorul din dreapta lui, va trebui sa aseze la dreapta sau la stanga figurii 6 (renul), in acelasi rand, alt cartonas cu un animal care traieste in acelasi continent (In cazul de fata Europa). Se poate pune insa si dedesubtul figurii cu renul alt cartonas cu nr. 6 (Fig. A).

Continua apoi urmatorul si asa mai departe. Castiga jocul cel care termina mai repede cartonasele din mana.

Jocul se desfasoara potrivit regulilor prezentate mai jos:

REGULI DE JOC
I. Pentru a incepe asezarea unei grupe de animale dintr-un continent oarecare, este neaparat nevoie sa se aseze intai pe masa cartonasul 6, corespunzator continentului respectiv. In total sunt cinci grupe, corespunzatoare celor cinci continente : Asia Continentala, Europa, Africa, America si Australia cu insulele invecinate.

II. In dreapta sau in stanga cartonasului 6, se asaza pe rand celelalte figuri oare apartin numai continentului respectiv, in ordinea indicata de cifrele din coltul din stanga. Astfel la stanga cartonasului 6, vor fi asezate pe rand (in ordine descrescatoare) cartile 5, 4, 3, 2, 1, iar la dreapta vor fi asezate pe rand (in ordinea crescatoare) 7, 8, 9, 10, 11 si 12 (Fig A).

Jucatorii trebuie sa fie atenti sa nu confunde regiunea indicata pe cartonas cu un alt continent. Nu pot fi asezate pe masa cartonasele, decat daca cele ce se gasesc asezate dau aceasta posibilitate (mai mici sau mai mari cu o unitate). De exemplu : unul din jucatori are in mana cartonasul 3 din grupa Asia. El nu il va putea aseza pe masa decit daca acolo se gaseste cartonasul 4 din acelasi continent.

III. Jucatorul care asaza pe masa, la locul potrivit, cartonasul 12, are dreptul sa mai aseze pe masa un alt cartonas, la locul respectiv. De asemenea, daca are in mana doua sau mai multe cartonase cu nr. 12 si daca cele aflate pe masa ii dau posibilitatea, el va putea pune pe masa, in continuare, dupa ce a asezat cartonasul cu numarul 12, celalalt cartonas 12 la locul respectiv si regula repetandu-se mai poate pune inca unul.

IV. In cazul cand jucatorul caruia ii revine randul la joc nu are un cartonas pe care sa-l poata aseza pe masa la locul potrivit si nici unul cu nr. 6, el pierde randul. Se penalizeaza in acelasi fel jucatorul care asaza un cartonas, in mod gresit (nelalocul lui), netinand seama de continentul respectiv sau de ordinea cifrelor, chiar daca are in mana un cartonas, care se potriveste langa cele asezate pe masa si pe care nu l-a observat.

V. Fiecare jucator este obligat, cand ii vine randul sa joace, sa aseze cartonasul pe masa la locul respectiv (regula II), daca il are in mina. Daca se constata ulterior ca jucatorul respectiv a incalcat aceasta regula, el va fi penalizat cu pierderea dreptului de-a pune cartonasele de doua ori consecutiv.

VI. Castiga jucatorul care a depus primul toate cartonasele din mana. Jocul continua apoi pentru celelalte locuri.