Steam Park

Plusuri, imi place pentru ca:

1. Este un joc cu o tema interesanta care atrage atentia multor oameni, iar componentele ajuta foarte mult in acest sens(the rides)

2. Este un joc rapid, de familie, destul de usor de inteles, perfect pentru oameni care nu joaca cu regularitate jocuri.

3. Are un mecanism interesant, zaruri in acelasi timp ceea ce face jocul rapid(ultimul jucator fiind conditionat sa termine in 3 incercari dupa ce toti ceilalti au terminat) fara sa deranjeze caci toate actiunile pe care le primesti sunt benefice, conteaza destul de mult cum le valorifici.

Nu imi place la acest joc/ Mi se pare deranjant:

1. Doar in 2 jucatori cartile de bonus chiar iti ofera un avantaj, dar in 4 jucatori spre exemplu cand ride-urile se termina destul de repede si e relativ greu sa indeplinesti obiectivele de pe cartile bonus atunci nu cred ca te ajuta foarte tare deoarece trebuie sa consumi actiuni pentru a le juca ceea ce te poate face sa ramai in urma cu constructia si curatarea parcului. Prin urmare in 4 jucatori nu cred ca iti ofera neaparat un bonus ci iti indica doar o directie de strategie la inceputul jocului

2. Chioscurile seamana foarte mult intre ele si sunt foarte usor de confundat

3. Piesele se pot deteriora destul de usor daca nu esti foarte atent

Numar de partide jucate: 6 in 2 jucatori, 10 in 3 jucatori, 5 in 4 jucatori

Verdict final: Steam park este un joc rapid care iese in evidenta prin mecanica si tematica. Consider ca este un joc care merita cumparat.


Articolul Plusuri si minusuri in jocul de societate Steam Park a fost scris de Stefan Georgescu  pentru Concursul aniversar 5 ani de Board Games BLOG – Plusuri si minusuri in jocul de societate X. Textul articolului nu a fost editat.