Bucuria jocului am mostenit-o din familie. Imi amintesc ca aveam mereu cate un campionat deschis acasa fie ca era vorba de scrabble, sah, bilute (chinese checkers), monopoly si bineinteles carti (rentz si canasta). De obicei campionatele incepeau odata cu vacanta iar spre final scorurile erau formate din trei cifre. Cu toate ca petreceam destul de mult timp cu joaca inca nu stiam ca exista o intreaga industrie in jurul acestui subiect.

Anii au trecut si am parasit orasul natal, dar nu si placerea de a muta piesele si cartile pe masa. Cunoscand aceasta un prieten ne-a recomandat ultimul joc aparut in lanturile supermarket – “un fel de Monopoly doar ca mult mai captivant” spunea el – era vorba despre Risk Commander. Si intradevar a fost foarte captivant. “Inca un joc si apoi ne culcam”, asa trecea noptea pe nesimtite, chiar daca a doua zi aveam un proiect important la servici. Si tot asa trec si urmatoarele nopti, si urmatoarele saptamani … Apoi, ziua porti jocul cu tine in gand si fara sa vrei cauti strategii noi, descoperi portite pe care abia astepti sa le incerci. Cu totii am patit-o cu un joc sau altul, si odata trecut pragul asta incepe goana dupa urmatoarea “senzatie”.

Apoi au urmat doi ani grei, doi ani in care fiecare drum la supermarket trecea pe la raionul de jucarii in speranta ca un alt joc la fel de captivant va aparea pe rafturi. Aproape ca pierdusem orice speranta cand un alt prieten, afland dezamagirea noastra ne-a recomandat Catan – “cel mai tare joc, nu se compara cu nimic din ce ati mai vazut, e genial”. Ok, dar de unde sa luam acest joc miraculos? Google ne-a raspuns la aceasta intrebare: RedGoblin. Catanul a fost intradevar genial – dupa ce am deschis cutia nu ne-am dezlipit de la masa de joc timp de 24 de ore (nu exagerez).

De aici lucrurile au scapat de sub control, pentru ca la RedGoblin mai erau muuuulte cutii minunate care trebuiau deschise. In plus pe situl RedGoblin sunt multe linkuri catre BoardGameGeek … “The Promised Land”. In ultimii doi ani am testat aproape 50 de jocuri dintre care aproximativ 20 le avem in colectie.

Aici vine si rolul BoardGames BLOG, pe care l-am gasit tot cu google cred, sau prin Goblini, nu mai stiu exact. Cert este ca intalnirile BoardGames BLOG Night ne-au tot facut cu ochiul, si intr-un final ne-am decis sa mergem si bine am facut. Multe din jocurile pe care le-am testat au fost din colectia Ceainariei Tabiet.

In incheiere o sa revin tot la familie, pentru ca parintilor mei inca le place joaca, descoperirea lumii boardgames a fost o bucurie pe care am impartasit-o cu ei (si evident si cu sora mea). Pentru mine jocurile au fost intotdeauna un mod foarte placut de a petrece timpul alaturi de cei dragi, iar de cand cu ceainaria jocurile sunt si un prilej de a cunoaste alti Homo Ludensi.

Articol scris de adrim pentru Concursul BGB 2 ani