Pentru ca se apropie Sarbatorile Pascale si Iepurasul are nevoie de idei de cadouri, am zis sa le cerem prietenilor de Taraba de Jocuri cateva recomandari de jocuri de societate. Enjoy!

  

CROOKS

 

New York, 1935 – Esti un criminal de top cu un plan ce nu poate esua. Ai nevoie doar de o gasca de hoti ca sa il poti pune in practica. Din fericire, orasul este plin cu someri ce pierd vremea prin baruri, prin saloane de biliard si pe la curse de masini, asteptand o sansa de a castiga usor bani. Aduna cea mai buna gasca de hoti si jefuieste diverse locatii prin oras, la sfarsitul zilei vei putea merge acasa cu cea mai mare suma de bani.

  

CHEROKEE

In jocul de societate Cherokee, jucatorii incearca sa ocupe cele mai inalte pozitii in ierarhie cu membrii clanului lor. Intr-o tura de joc, jucatorul alunga un membru din piramida de carti, ce reprezinta ierarhia tribului. Acest spatiu ramas liber este ocupat de unul din succesorii de dedesubt, acel loc fiind ocupat la randul lui in acelasi fel. La sfarsitul turei, jucatorul adauga o noua carte din mana pe locul ramas liber la baza piramidei.

  

COLONISTII DIN CATAN – JOCUL DE CARTI

 

Ca si in popularul joc ‘Colonistii din Catan’, in acest extraordinar joc de carti este vorba despre folosirea resurselor in mod optim pentru a acumula puncte castigatoare.

Se construiesc drumuri. Apar soldatii! Se intemeiaza asezari care apoi sunt dezvoltate in orase. Comertul infloreste iar in orase se ridica cladiri monumentale!

  

GET NUTS

Get Nuts este un joc rapid, de tactica, pentru 3-6 jucatori, in care vei fi pus in pielea unei veverite hotarate sa adune cat mai multe nuci. Fii atent! Exista multi inamici care vor face tot posibilul sa-ti incurce planurile.Pentru a ajunge la gramada de nuci, jucatorul trebuie sa-si miste veverita de-a lungul unei poteci compuse din 4 carti (pentru ca acest lucru sa fie posibil, va trebui sa-si joace cartile de copac).

THE WITCHES OF BLACKMORE

 

In jocul THE WITCHES OF BLACKMORE incerci sa controlezi Roata Vrajitoarelor cat de mult si cat de des poti. Fiecare vrajitoare pe care o prinzi in trucurile tale iti da Puncte Magice, iar cine aduna cele mai multe Puncte Magice castiga si ia controlul Rotii Vrajitoarelor pana la sfarsitul timpului.

  

INFARKT

 

Slujba ta zilnica te imparte intre munca si timpul petrecut cu familia sau alte hobby-uri. Urmarile unei nopti in club sau alte iesiri sunt balansate de mersul la sala, cu activitati fizice si un regim de hrana sanatos.
Suna familiar? Nu, nu vorbim despre viata ta. Vorbim despre lucrurile si deciziile pe care trebuie sa le iei in jocul INFARKT, un joc de petrecere in care va trebui sa fii ultimul in picioare – la propriu.

  

BLOKUS

Tetris pe tabla?!

Pornind dintr-un colt al tablei de joc, aseaza-ti piesele astfel incat sa se atinga doar in colturi cu piesele asezate de tine anterior. Punand cat mai multe piese pe tabla, iti vei impiedica adversarii sa se extinda si astfel vei castiga jocul!

 

LABORIGINES

 

Creaturile LABORIGINES au avut intotdeauna o viata ciudata din cauza ca sunt produse secundare in cadrul unor experimente stintifice misterioase.

Fiecare moment al vietii lor reprezinta un pericol din cauza ambientului din laboratorul in care sunt; astfel scopul lor este de a supravietui cat mai mult posibil , poate chiar avand parte si un pic de distractie pe parcurs.

 

ALHAMBRA BIG BOX

 

Granada, anul 1278. La poalele muntilor Sierra Nevada incepea unul din cele mai emotionante si interesante proiecte ale Evului Mediu: constructia Alhambrei.

Castigator al prestigiosului premiu ‘Spiel des Jahres’ in 2003, Alhambra are foarte multe de oferit jucatorilor. Conceptul este unul simplu: joci rolul unui arhitect al Alhambrei, palatul maur din Granada, Spania. Pentru a castiga jocul, trebuie sa construiesti cel mai impresionant si bine organizat ansamblu de cladiri, asigurandu-te in acelasi timp ca nu-ti risipesti resursele.

 

BONBONS

Bonbons este un joc de memorie la care se adauga o mica “smecherie”.

8 variante de bomboane, impartite in 4 culori, sunt ascunse in campul central de 6X6 alaturi de 4 tile-uri speciale: 3 tile-uri de bani si 1 tile gol (toate tile-urile din centru sunt patrate).

Fiecare jucator primeste cate 4 tile-uri rotunde dintr-un set de 32 care corespund bomboanelor si culorilor imprimate pe cele patrate.