Odata ce ai invatat elementele de baza si ti-ai facut incalzirea, trebuie sa stii ca exista cateva strategii pentru Ricochet Robots care te pot ajuta sa te perfectionezi.

1. Gaseste si spune repede un numar de mutari. Chiar daca este cea mai ocolitoare varianta pe care ti-o imaginezi, a spune repede un numar de mutari va pune presiune pe adversari si, totodata, iti va da timp sa gasesti o varianta mai scurta.

2. Foloseste toti robotii! Mereu vor fi multe situatii care te obliga sa folosesti mai multi roboti! Fa tot ce trebuie sa-ti atingi scopul! Daca ai nevoie sa folosesti 3 sau 4 roboti, atunci fa-o!

3. Aseaza robotii la rand. Daca vezi ca traseul este scurtat cu un patrat sau doua, aseaza acolo roboti pentru a compensa diferenta.

4. Aminteste-ti de “barele de protectie” colorate! Acestea pot sau nu pot fi prezente, in functie de care parte a tablei se joaca, dar daca sunt prezente, foloseste-le! Aminteste-ti: robotii de aceeasi culoare trec direct prin ele, toti ceilalti ricoseaza in unghiuri de 90 de grade.

5. Mai simplu este mai bine. Desi poate parea evident, este surprinzator de usor sa gasesti cai ocolitoare pentru lucrurile foarte simple din acest joc.

6. Indeparteaza-te de obiectiv pentru inceput. Ca o regula mai mult sau mai putin generala, aceasta pare sa functioneze poate in 90% din cazuri. Din anumite motive, solutiile pot fi gasite mult mai usor daca prima mutare este de indepartare fata de obiectiv!

7. Foloseste 47 de mutari daca trebuie. Vor fi situatii (nu multe, insa exista) in care este nevoie de peste 47 de mutari pentru a atinge obiectivul!