Ca niciun alt joc inaintea sa, Safranito este o combinatie de tactica si dexteritate, oferind jocului o noua si deosebita experienta.

La un stand indian de condimente, veti negocia pentru a dobandi pretioasele ingrediente necesare delicateselor voastre. Astfel, fiecare dintre voi va arunca din monedele sale indiene, puse cu fata in jos, pe bolurile ilustrate pe plansa de joc.

Se poate juca la cacealma si impinge monedele oponentilor la o parte. Acela dintre voi care se dovedeste istet, poate aranja monedele pe plansa de joc astfel incat sa-i permita sa-si vanda condimentele la un pret mare si sa cumpere altele la un pret mic. Veti incerca sa colectati condimentele potrivite cat mai repede posibil.

Castiga acela dintre jucatori care reuseste cel mai repede sa prepare trei feluri de mancare cu acele condimente.

Jocul de societate Safranito, lansat in anul 2010,  se poate juca in 2-4 jucatori si a fost realizat de designerul Marco Teubner.

Cei interesati de regulamentul tradus in limba romana al jocului de societate Safranito il pot descarca direct de aici. Regulamentul a fost tradus de cei de la www.casaretro.com.