Armenia va introduce sahul ca materie obligatorie in scolile primare, in incercarea de a deveni o forta mondiala in acest sport, a anuntat ministrul Educatiei, Arman Aivazian pentru AFP. Cu sprijinul presedintelui tarii, Serzh Sargsyan, un suporter infocat al sahului, autoritatile vor aloca aproximativ un milion de euro pentru acest program, suma considerabila pentru o tara saracita.

“Invatarea sahului in scoli va crea o baza solida pentru ca tara sa devina una dintre super-puterile acestui sport”, a declarat ministrul Arman Aivazian. De la sase ani, copiii vor invata la scoala, de doua ori pe saptamana, sa joace sah, lectiile urmand a “stimula dezvoltarea intelectului scolarilor” si a-i invata “sa gandeasca flexibil si cu intelepciune”.

Sahul este popular in Armenia, aceasta tara fiind un competitor serios in turneele mondiale. Echipa nationala a castigat aurul la Olimpiada Internationala de Sah, in 2006 si 2009, iar cel mai bun jucator al tarii, Levon Aronian este pe locul al treilea in lume.

Sursa articol Foto