Pentru ca senor muck s-a deplasat in weekend impreuna cu fetele sale pana la mare, iar noi am ramas prin Bucuresti, am avut sambata ocazia, la propunerea publicului, de a juca iarasi Rummy (Remi).
In ce ma priveste, Rummy (Remi) este jocul la care se intampla foarte rar sa pierd. Nu stiu daca este vorba de marele noroc pe care il am la pietre sau de strategiile dezvoltate de-a lungul jocurilor, cert este ca fac victime la fiecare joc. Cand zic joc ma refer la un numar de partide, nu doar la un simplu joc de Rummy (Remi).

Cum am jucat?

Etalat, la 45 de puncte, conditie obligatorie de etalare: minim o terta si o suita. Punctajul s-a facut clasic:
– 50 de puncte atu-ul;
– 100 de puncte inchiderea;
– Jolly 50 de puncte;
– Piatra de 1 valoreaza la sfarsit 25 de puncte.

Dar sa povestim mai pe larg. Am inceput timid cu cel mai mic punctaj la prima partida, 150 de puncte, in timp ce restul aveau 190, chiar un 265. Dupa remarca facuta de Carmen a.k.a Oaia Neagra, in care era “ingrijorata” de evolutia mea negativa, am inceput sa joc asa cum imi place si se pare ca a dat roade.

Primul joc s-a desfasurat pe parcursul a nu mai putin 15 partide, evolutia la fiecare dintre ele o puteti vedea in galeria foto de mai jos. Despre cum joc, pot spune doar atat: “Murdar!!!”. Asta nu ca nu ma spal din cand in cand, cel putin o data pe luna, ci doar ca imi place sa ii prind pe ceilalti cu ele pe tabla si nu ma incanta o formatie de 15 puncte facuta din cele de jos, atunci cand rupi. Nope! Scurt, frumos, 100 de puncte facute lejer, spre surprinderea celor de la masa. 🙂 . Am castigat “doar” cu 3470 puncte, cel mai apropiat scor fiind Vero cu 2585.

Al doilea joc a fost mai scurt, doar 6 partide si pot sa zic, a fost castigat la limita. Am avut emotii, era sa raman pe ultimul loc, deja toata lumea de la masa se bucura vizibil ca am fost infrant. Surpriza a venit atuci cand s-a calculat scorul final.
Iar am castigat 🙂 , cu doar 1405 puncte, cel mai apropiat scor fiind 1350 puncte !

Pot spune ca au fost jocuri frumoase, cu emotii si rasturnari de situatie. Va las in compania galeriei foto, poze ce sustin fara echivoc cele ce am scris.