In copilarie, fiind nascut in perioada comunista, nu existau foarte multe jocuri de masa, mai toate fiind replici dupa Monopoly, Snakes and Ladders sau Cluedo. Rar vedeai un joc ce nu avea legatura cu acestea.

Fotbalul de masa (fotbalul cu nasturi) a fost unul dintre ele si mi-a bucurat cativa ani din copilarie. Nu conta ca portile din plastic trebuiau lipite la flacara aragazului dupa 2-3 utilizari, ca tabela de scor facuta dintr-un carton de proasta calitate se uza foarte repede, sau ca daca dadeai mai tare in jucatori ii pierdeai pe sub pat. Fotbalul de masa aducea bucurie pe masa de joc. Pentru cei nascuti dupa ’90 sau din categoria “Daca doriti sa revedeti“,  Joc de Fotbal arata astfel:


Sector_Ball-Joc_De_Fotbal_de_Masa-757

Joc de Fotbal


Cum fotbalul este pasiunea a milioane de oameni din intreaga lume, cei de la Le & Le Games au reusit sa-l readuca pe piata romaneasca intr-o varianta imbunatatita si moderna sub denumirea de SectorBall.


Sector_Ball-Joc_De_Fotbal_de_Masa-874


Jocul vine cu doua variante de joc: varianta europeana (jocul de baza) si varianta braziliana (varianta 12 atingeri).

Curiosi sa vedeti cum arata cutia si ce gasim in ea? Hai sa vedem:


Sector_Ball-Joc_De_Fotbal_de_Masa-865

SectorBall – Cutia de joc


In interiorul cutiei gasim:

– 2 porti mari, realizate din fier si plasa;

Sector_Ball-Joc_De_Fotbal_de_Masa-882


– 2 piese de joc Portar;

Sector_Ball-Joc_De_Fotbal_de_Masa-883


– O bagheta pentru miscarea jucatorilor si o placuta de sector;

Sector_Ball-Joc_De_Fotbal_de_Masa-895


– 20 de piese Fotbalist de Camp in doua culori (cate 10 pentru fiecare echipa); Acestia necesita asamblare, putand introduce in fiecare cate o imagine.

Sector_Ball-Joc_De_Fotbal_de_Masa-885


Sector_Ball-Joc_De_Fotbal_de_Masa-888


Sector_Ball-Joc_De_Fotbal_de_Masa-889


– Un pliant cu imagini ale unor jucatori generici ce necesita decupare. Pe site-ul oficial www.boardgamefootball.com , dupa inregistrare, va puteti tipari “fete” personalizate pentru jucatori. Jucatorii se asambleaza ceva mai greu, dar poza acestora va fi perfect fixata;

Sector_Ball-Joc_De_Fotbal_de_Masa-879


– Un teren de joc de dimensiuni 70 x 100 cm. Materialul folosit este asemanator cu cel de musama si necesita 15-20 de minute pentru a se indrepta atunci cand a fost scos din cutie;

Sector_Ball-Joc_De_Fotbal_de_Masa-897


– O minge sferica si 3 mingii de tip disc;

Sector_Ball-Joc_De_Fotbal_de_Masa-893


Ca sa va faceti o idee despre dimensiunile jucatorilor, portarilor si a mingilor:

Sector_Ball-Joc_De_Fotbal_de_Masa-894


– Regulamentul de joc.

Sector_Ball-Joc_De_Fotbal_de_Masa-878


Mingea de tip disc si placuta de sector se folosesc in varianta standard (europeana) si mingea sferica in varianta braziliana.

Componentele se pastreaza destul de bine in cutie, iar terenul nu trebuie rulat foarte strans:


Sector_Ball-Joc_De_Fotbal_de_Masa-918


Pe langa toate componentele de mai sus, pe regulamentul de joc gasiti si un cod pe care il puteti utiliza la inscrierea pe site-ul oficial. Acolo. pe langa posibilitatea de a iti personaliza jucatorii folosind pozele echipei tale de suflet, veti putea organiza campionate de joc proprii. Iti poti invita prietenii on-line in campionat si sa derulati toata competitia doar adaugand scorurile de pe terenul de joc. De restul, calcularea automata a clasamentului si pregatirea meciurilor, se va ocupa site-ul.

Inca nu am apucat sa-l joc, dar am reusit sa-l intind pe masa. Arata superb! Chiar daca e intr-o forma moderna, inca imi transmite sentimentul acela de libertate din copilarie, cand jucam ore intregi, faceam campionate pe scari de bloc si nu ne plictiseam de loc de el! 🙂


Sector_Ball-Joc_De_Fotbal_de_Masa-899


Sector_Ball-Joc_De_Fotbal_de_Masa-900


SectorBall este perfect pentru atunci cand nu ai la dispozitie oameni care sa formeze 2 echipe si nici un teren de joc. Si pentru ca in aceste zile mai toata lumea vorbeste si respira fotbal, puteti organiza mini campionate de fotbal cu prietenii vostri.

SectorBall se poate comanda din magazinul on-line Le & Le Games sau de la magazinele partenere.