Pe pagina celor de la Le&Le Games am descoperit un articol despre SectorBall, un joc de societate ce se vrea a fi copia fidela a unui teren de fotbal. Cei din Tirgu Mures aveau acest articol prin luna mai 2010 si anuntau pentru luna iunie 2010 aducerea a 2 mese speciale de SectorBall. Speram ca au ajuns ok si lumea se bucura de ele 🙂 !

Jocul SectorBall este pentru 2 persoane, pe un teren de joc de marime 120 x 180 cm, cu doua porti la 5 cm inaltime, 13 cm latime si 8 cm adancime. Suprafata de joc se intretine cu pudra de talc impotriva depunerii grasimilor (de pe maini, etc).

Fiecare jucator are in dotare:

– 10 buc jucatori de teren, la maxim 5 cm diametru si maxim 2 cm inaltime);
– 1 bucata portar, la maxim 5 cm diametru si maxim 2,5 cm inaltime);
– 2 bucati mingi de joc;
– 3 bucati instrumente de ajutor din plastic pentru mutarea jucatorilor;
– 1 bucata masurator de sector.

In jocul Sector Ball nu exista Off-Side. Se joaca 2 reprize a cate 13 minute, cu 2 minute pauza.
Jocul incepe de la mijlocul terenului, cu o pasa in jumatatea adversa. Fiecare jucator are dreptul la o miscare cu exceptia a catorva reguli. Miscare inseamna mutarea unui jucator. Jucatorii se pot misca numai prin alunecare, cu ajutorul instrumentelor din dotare sau cu degetele prin impingere cu varful degetelor.

Mutarea jucatorilor prin ridicarea de pe teren, pe timpul regulamentar de joc se poate doar la marcarea unui gol sau la repunere din coltul careului (degajare). Acest procedeu este numit asezarea jucatorilor pe teren. Asezarea jucatorilor pe teren se face de adversar la minim 5 cm (intre 2 jucatori sa mai fie un loc de 1 jucator). Prima data aseaza persoana care degajeaza sau incepe jocul de la mijloc, dupa aceea adversarul.

Pe data de 27 iulie 2010, Le&Le Games va gazdui o prezentare a acestui joc facuta de un profesionist, Horvath Imre, din Ungaria, presedintele asociatiei de Sector Ball din Ungaria. In plus, o sa fie si un invitat special pentru eveniment. Ce se va intampla acolo mai exact:
– Se va prezenta modalitatea de joc Sector Ball
– Un meci demonstrativ intre 2 profesionisti
– Cei prezenti vor putea juca un mic concurs, lovituri de pedeapsa.

Mai multe detalii despre regulamentul acestui joc de societate aveti aici. Trebuie neaparat sa imi fac timp sa ajung prin Tirgu Mures deoarece am ramas impresionat de pozele cu locatia celor de la Le&Le Games .

Sursa poze si articol: Le&Le Games